Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25 /15:08

Socialdemokratai ministerijose elgiasi skirtingai – vieni traukiasi iš postų, kiti lieka

Socialdemokratų partijos tarybai nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos, aukštas pareigas ministerijose einantys partijos nariai elgiasi skirtingai – vieni parašė atsistatydinimo pareiškimus, kiti nusprendė likti postuose.
LSDP tarybos posėdis
LSDP tarybos posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

BNS apklausė partijos narius, dirbančius socialdemokratams pagal koalicijos sutartį patikėtose Ūkio, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijose.

Teisingumo viceministras traukiasi

Teisingumo viceministras Justas Pankauskas ir ministrės patarėja Auksė Kontrimienė sakė jau įteikę atsistatydinimo pareiškimus ministrei Mildai Vainiutei, nors pati socdemų deleguota ministrė apsisprendė tęsti darbą.

„Gerbiu partijos tarybos sprendimą, kuris man, kaip politikui, yra įpareigojantis, ir aš jau įteikiau atsistatydinimo pareiškimą ministrei“, – BNS sakė J.Pankauskas.

„Partija priėmė sprendimą trauktis iš koalicijos, ir kadangi aš esu politinės komandos narys, aš parašiau pareiškimą išeiti savo noru“, – BNS teigė A.Kontrimienė.

Kitas socialdemokratų deleguotas teisingumo viceministras Paulius Griciūnas šiuo metu atostogauja ir BNS sakė kol kas nenorintis komentuoti savo planų.

„Šiuo metu nekomentuoju, esu užsiėmęs“, – teigė P.Griciūnas.

Socdemai URM pasilieka

Užsienio reikalų ministerijoje dirbantys socialdemokratai pareigų palikti neketina. Ministras Linas Linkevičius nusprendė pasilikti pareigose ir išeiti iš partijos.

Užsienio reikalų viceministras socialdemokratas Neris Germanas ir ministro patarėjas Domas Petrulis sakė neketinantys palikti pareigų, jei L.Linkevičius toliau rodys pasitikėjimą.

„Kadangi ministras L.Linkevičius pasilieka, manau, kad jis norės išlaikyti savo komandą. Aš nepalaikau partijos sprendimo trauktis iš koalicijos“, – BNS sakė N.Germanas.

„Turiu ministro pasitikėjimą ir nemanau, kad dabar metas išeidinėti. Esu pasiruošęs dirbti toliau“, – teigė D.Skusevičius.

„Ne, o kodėl turėčiau? Aš turiu savo vadovo – ministro – pasitikėjimą“, – sakė D.Petrulis, paklaustas, ar neketina rašyti atsistatydinimo pareiškimo.

M.Sinkevičiaus komanda laukia premjero sprendimo

Ūkio ministrui Mindaugui Sinkevičiui įteikus atsistatydinimo prašymą, jo komandos nariai socialdemokratai laukia, kol premjeras Saulius Skvernelis prašymą patenkins, ir tuomet nutrūks visų politinio pasitikėjimo narių įgaliojimai.

„Viceministrų įgaliojimai nutrūksta kartu su ministro įgaliojimais. Mes solidariai kartu su ministru paliekame Ūkio ministerijos politinio pasitikėjimo komandą“, – BNS sakė ūkio viceministras Ramūnas Burokas.

Apie pasitraukimą kartu su ministru patvirtino ir jo patarėjas ryšiams su visuomene Mindaugas Janulionis. Socialdemokratų partijai taip pat priklauso M.Sinkevičiaus patarėjas Sergejus Tichomirovas.

M.Sinkevičiui pasitraukus, pareigas turės palikti ir ūkio viceministrė Lina Sabaitienė bei ministro patarėjas Jolita Gumaniukienė. Dar viena ūkio viceministrė Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė šiuo metu yra motinystės atostogose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius