Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Socialdemokratai nenusileidžia: Algimantas Salamakinas turi likti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku

Seimo opozicinėms frakcijoms nepavyko išspręsti ginčo dėl Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininko posto – Algimantą Salamakiną į šią poziciją delegavę socialdemokratai nusprendė, kad kitų opozicinierių pretenzijos į šią vietą yra nepagrįstos.
Algimantas Salamakinas
Algimantas Salamakinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Opozicijai nesusitarus dėl kvotų perskirstymo, ginčas keliauja į Seimo seniūnų sueigą – ši oficialiai kvotas skirstanti parlamento institucija yra gavusi Seimo narių mišrios grupės pasirašytą kreipimąsi, kuriuo argumentuojant neproporcingu kvotų opozicijoje paskirstymu, prašoma EPK pirmininko postą atiduoti Mišriai grupei.

„Opozicinėms frakcijoms susitarti nepavyko, socialdemokratai mūsų pasiūlymus atmetė, todėl dabar spręs seniūnų sueiga, balsuodama dėl atitinkamo Seimo narių mišrios grupės pasiūlymo“, – BNS sakė opozicinių „tvarkiečių“ seniūnas, opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, balsavimas seniūnų sueigoje dėl EPK pirmininko posto perdavimo turėtų vykti artimiausiu metu.

Opozicinių socialdemokratų seniūnas Algirdas Butkevičius BNS patvirtino, kad frakcija buvo gavusi irgi opozicijoje esančių Krikščionių bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijų frakcijų kreipimusis dėl EPK pirmininko.

„Buvo toks kreipimasis iš „krikščionių“, ir „Tvarka ir teisingumas“ klausė, ar svarstysime pasiūlymą dėl pirmininko pakeitimo ir šio posto atidavimo. Mūsų frakcija svarstė ir nusprendė, kad nėra pagrindo keisti A.Salamakiną“, – BNS pirmadienį sakė A.Butkevičius.

„Jei esama kokių nors priekaištų jo darbui, tegu būna jie įvardyti, o jei kažkas kažkam nepatinka – ne argumentas, yra turbūt ir Seimo narių, kurie vieni su kitu net nesisveikina. Mes manome, kad A.Salamakinas dirba principingai ir toliau turi eiti šias pareigas“, – kalbėjo socialdemokratų seniūnas.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė dar pavasario sesijoje yra gavusi 40 Seimo narių pasirašytą pareiškimą, kuriuo reikalaujama iš Socialdemokratų partijos atimti ir Mišriai Seimo narių grupei arba Krikščionių partijos frakcijai skirti EPK pirmininko postą.

Pernai gruodį, protestuodami prieš A.Salamakino vadovavimą, savo veiklą EPK paskelbė sustabdantys beveik visi opozicinių frakcijų deleguoti parlamentarai.

A.Salamakinas kreipimesi kaltinamas sužlugdęs komisijos darbą, nes esą dėl jo netinkamo vadovavimo komisijos darbe nedalyvauja šeši iš 14 narių.

„Mes, žemiau pasirašę Seimo nariai, priklausantys Seimo opozicijai, sudarantys daugiau kaip pusę opozicinių frakcijų narių skaičiaus, manome, kad EPK pirmininko kvota turėtų būti skirta Krikščionių partijos frakcijai arba Mišriai Seimo narių grupei, tuo labiau, kad Socialdemokratų partijos frakcija turi neproporcingai daug pirmininkų pavaduotojų ir kitų pareigybių, tuo metu Mišri Seimo narių grupė neturi nė vieno komiteto pirmininko pavaduotojo (nors priklauso dvi kvotos), Krikščionių partijos frakcijai priklauso komisijos pirmininko kvota, bet neturi nė vieno“, – rašoma pareiškime.

Gavusi tokį pareiškimą parlamento vadovė tuomet pakartojo remianti A.Salamakiną ir palaikanti jo „principingas nuostatas vadovaujant komisijai“.

Pernai gruodį, protestuodami prieš A.Salamakino vadovavimą, savo veiklą EPK paskelbė sustabdantys beveik visi opozicinių frakcijų deleguoti parlamentarai. Komisijos darbe veiklą sustabdantys pareiškė „tvarkiečiai“ Egidijus Klumbys ir Ona Valiukevičiūtė, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, „krikščionė“ Donalda Meiželytė-Svilienė ir Seimo narių mišriai grupei priklausantis Konstantas Ramelis.

Opozicinės frakcijos atsisakė deleguoti naujus atstovus, tad iki šiol EPK posėdžiauja balansuodama ties kvorumo riba, dalyvaujant valdančiųjų frakcijų ir opozicinių socialdemokratų atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius