Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 12 /18:34

Socialdemokratai nusprendė eurokomisaru siūlyti Vytenį Andriukaitį

Ketvirtadienio vakarą surengtame valdybos posėdyje Socialdemokratų partijos viršūnė nusprendė eurokomisaru siūlyti sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį po pietų numatytas V.Andriukaičio ir prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas. 15min.lt žiniomis, V.Andriukaitį išsiųsti į Briuselį ketinama prezidentės iniciatyva.

Pagal įstatymą, kandidatus į Europos Komisijos narius siūlo Vyriausybė, prieš tai gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu. V.P.Andriukaičio kandidatūra dar bus derinama su koalicijos partneriais valdančiųjų partijų politinėje taryboje pirmadienį.

Kalbant apie V.Andriukaitį, tai yra politikas, įgijęs didžiausią politinį kapitalą, susipažinęs su Europos Sąjungos teisine baze.  Tai yra vienas iš politikų, kuris yra nusipelnęs šių pareigų.

„Kalbant apie V.Andriukaitį, tai yra politikas, įgijęs didžiausią politinį kapitalą, susipažinęs su Europos Sąjungos teisine baze.  Tai yra vienas iš politikų, kuris yra nusipelnęs šių pareigų“, – anksčiau interviu „Žinių radijui“ sakė A.Butkevičius.

Teigiamai apie V.Andriukaičio kandidatūrą ketvirtadienį atsiliepė ir Darbo partijos vadovė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Mano asmenine nuomone, pasirinktas geras variantas, esu įsitikinusi, kad sveikatos apsaugos ministras V.P.Andriukaitis tinkamai atstovaus, nes turi didžiulę patirtį europinėj srity“, – žurnalistams sakė ji.

Paklausta, ar Darbo partija savo atstovo nesiūlys, L.Graužinienė sakė, jog dėl eurokomisaro pirmadienį spręs valdančiosios koalicijos politinė taryba.

V.P.Andriukaitis: tai yra sprendimas sudėtingas

V.P.Andriukaičio teigimu, buvo svarstytos ir kitos kandidatūros – parlamentarų Gedimino Kirkilo ir Birutės Vėsaitės, naujai EP kadencijai perrinkto Zigmanto Balčyčio, kadenciją baigiančios EP narės Vilijos Blinkevičiūtės, užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus.

„Neabejotinai tai yra sprendimas sudėtingas“, – apie tai, kad teks palikti ministro postą, sakė V.P.Andriukaitis.

V.P.Andriukaitis sakė, kad galėtų būti atsakingas už daugelį sričių EK

Jis taip pat sakė, kad galėtų būti atsakingas už daugelį sričių EK.

„Turbūt artimiausios sritys būtų sveikatos apsaugos, socialinė sritis, nors ji Europos Sąjungos kompetencijoje yra labai siauram diapazone. Neabejotinai galėtų būti artima vartotojų teisių sritis, kuri susijusi su daugeliu klausimų, tame tarpe ir su sveikatos apsauga netiesiogiai (...). Kita vertus, aš bendrąsias Europos Sąjungos politikos sritis taip pat pažįstu, nes tai buvo dešimt metų mano darbotvarkių objektu būnant Europos reikalų komiteto vicepirmininku, pirmininku“, – kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius