Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 25

Socialdemokratai opozicijos siūlomos sesijos darbų programos neparems

Valdantieji socialdemokratai nuomonės nepakeitė ir opozicijos inicijuotos neeilinės sesijos darbų programos neparems, ketvirtadienį po frakcijos posėdžio sakė jos seniūnė Irena Šiaulienė.
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Sesija

Pasak jos, tai reiškia, kad ketvirtadienį dėl procedūrinių pažeidimų neeilinės sesijos pratęsti į posėdį susirinkęs Seimas neužtruks – balsuos dėl galutinio opozicijos darbų programos atmetimo ir sugiedos himną.

„Socialdemokratai pozicijos nepakeitė ir laikysis tokios, kokia buvo sesijos pradžioje. Nepritarsime (darbų programai). Motyvai tie patys, kurie buvo, tik dabar (sesijos) laikas praėjęs. Kai sesija buvo prasidėjusi, net nebuvo išlaikyti reikalavimai statuto, prieš kiek turi būti registruoti projektai, ir turinys nepasikeitė“, – žurnalistams sakė I.Šiaulienė.

Klausiama, ar tai reiškia, jog Seimo nariai susirinks dėl vieno balsavimo, I.Šiaulienė atsakė teigiamai: „Faktiškai vienas balsavimas ir himnas, jei kitos (valdančiosios) frakcijos drausmingai susirinks“.

Seimas ketvirtadienį grįžta tęsti neeilinės sesijos po Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo, kad nutraukiant opozicijos sušauktą sesiją praėjusią savaitę buvo pažeista procedūra.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė, kad vasario 17 dieną baigiant neeilinę sesiją padarytas Seimo statuto pažeidimas: projektas dėl sesijos darbų programos turėjo būti teikiamas dar vienam balsavimui – dėl galutinio atmetimo. „Seimas tada turėjo balsuoti, ar atmesti, ir tik tada sugiedoti himną“, – teigė komisijos pirmininkas Leonardas Talmontas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Leonardas Talmontas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Leonardas Talmontas

Seimo opozicinių frakcijų iniciatyva surinkus 48 parlamentarų parašus praėjusią savaitę buvo sušaukta neeilinė sesija, tačiau valdančiųjų balsais nepritarta pateiktai darbų programai. Už ją po pateikimo balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 21, susilaikė 44 parlamentarai.

Po nesėkmingo balsavimo sugiedojus himną Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas paskelbė, kad sesija baigta.

Opozicija reikalauja, kad jos inicijuota neeilinė sesija būtų tęsiama, argumentuodama procedūriniais pažeidimais ir Konstitucijoje įrašyta galimybe Seimo mažumai inicijuoti neeilinę sesiją.

Opozicija sušaukė neeilinę sesiją siūlydama pradėti apkaltos procesą Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteistam šios partijos atstovui Vytautui Gapšiui, taip pat sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, kokia yra Darbo partijos prieš maždaug dešimtmetį neapskaitytų 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) kilmė, pradėti parlamentinius tyrimus dėl galimos korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius