Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 18

Socialdemokratai peikia konservatorius: vienintelis šalies proveržis – į emigraciją

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) tikina, kad per pastaruosius ketverius metus Lietuvoje blogėjo absoliučiai viskas. Esą, jei kas nors gero ir nutiko valdant Proveržio koalicijai, tai tik dėl to, kad tos srities valdantieji nesiėmė tvarkyti.
Lietuvos socialdemokratų partijos atributika
Lietuvos socialdemokratų partijos atributika / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius teigė, kad didžiausia valdančiųjų klaida yra nepripažintos klaidos.

„Valdantieji ignoruoja praeityje padarytas klaidas, menkina jų pasekmes, liečiančias kiekvieną iš mūsų, trimituoja apie tariamus laimėjimus ir mėgina įgyvendinti nerealius scenarijus. Ir tai, deja, tęsiasi visus tuos konservatorių valdymo metus“, – partijos tarybos posėdyje kalbėjo A.Butkevičius.

Jis tikino, kad valdantiesiems nepavyko absoliučiai niekas. A.Butkevičius peikė finansų valdymą, viešąjį administravimą, verslo skatinimą, slapta kuriamus energetikos projektus ir kovą su šešėliu, kurį valdantieji esą patys padidino.

„Su pagrindiniais uždaviniais: subalansuoti valstybės finansus, stimuliuoti ūkį, sumažinti nedarbą ir padidinti konkurencingumą, – konservatorių Vyriausybė akivaizdžiai nesusidorojo. Jei situacija tam tikrose srityse nors kiek pagerėjo, tai ne dėl konservatorių politikos, tačiau nežiūrint į ją“, – pareiškė A.Butkevičius.

„Blogiausia, kad konservatoriai pripažinti klaidų nenori, iš jų nesimoko. Tai nemorali, neatsakinga politika Lietuvos žmonių atžvilgiu“, – pridūrė politikas.

Jis tikino, kad vieninteliu proveržiu galbūt būtų galima pavadinti aukštojo mokslo reformą, tačiau ir ją po Konstitucinio Teismo išaiškinimo esą teks mesti į istorijos šiukšlyną.

„Švietimo ir mokslo ministerija padarė ne kakutį, o didelę kaką“, – partijos pirmininkui pritarė ir kandidatu į Švietimo ir mokslo ministrus įvardijamas Rimantas Vaitkus.

Tuo tarpu, emocingai pasisakydamas Seimo narys Vytenis Andriukaitis pareiškė, kad vienintelis Proveržio Vyriausybės „proveržis“ buvęs į emigraciją.

„Vienintelis konservatorių proveržis – tai proveržis į emigraciją“, – pareiškė parlamentaras.

Socialdemokratai vienu balsu tvirtino, kad jie, be abejo, laimės artėjančius Seimo rinkimus ir prognozavo gausiantys apie 50 vietų naujos kadencijos Seime.

A.Butkevičius paragino kolegas „atsispirti žiniasklaidos bombardavimui“, kuris prieš rinkimus esą dar suaktyvės, ir vengti barnių tarpusavyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius