Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Socialdemokratai neigia, kad rudenį pritars pensijos amžiaus ilginimui (atnaujinta 15.43 val.)

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis ir frakcijos Seime seniūnas Algirdas Butkevičius neigia, kad frakcijos nariai pažadėjo konservatoriams pritarti Vyriausybės siūlymui ilginti pensijos amžių.
Pensininkai
Pensininkai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Žiniasklaidoje pasirodė klaidinanti informacija, neva konservatoriai su socialdemokratais jau sutarė. Jokio pažado mes nedavėme. Pensinio amžiaus ilginimo klausimas yra itin reikšmingas, todėl jam turi būti skiriamas ypatingas dėmesys, o ne kelios minutės pavasario sesijos pabaigoje“, – išplatinatme pranešime spaudai teigia A.Butkevičius.

Anot jo, tokiu sudėtingu šaliai laikotarpiu pensijos amžiaus ilginimas būtų dar vienas smūgis darbo rinkos dalyviams – tiek jaunimui, tiek pensijos laukiantiems vyresnio amžiaus žmonėms.

„Rudenį svarstant šį įstatymą mes pateiksime savo pasiūlymus, tik tuomet bus galima diskutuoti“, – sako A.Butkevičius.

Pirmadienį savaitraštis „Veidas“ rašo, kad socialdemokratai per Seimo rudens sesiją pritars įstatymo pataisoms dėl pensinio amžiaus ilginimo – esą tai iš esmės patvirtinęs pats A.Butkevičius.

Seimas po pateikimo birželio 19 dieną pritarė Vyriausybės siūlymui ilginti išėjimo į pensiją amžių iki 65 metų ir vyrams, ir moterims. Už atitinkamą Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisų projektą balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 21, susilaikė 15.

Pensijos amžių siūloma didinti iki 65 metų ir nustatyti jį vienodą vyrams ir moterims, pradedant ilginimą nuo 2012 metų sausio 1 dienos.

Senatvės pensijos amžius būtų didinamas palaipsniui: moterims – 4 mėnesiais, vyrams – 2.

2012 metais senatvės pensija būtų skiriama 60 metų ir 4 mėnesių sulaukusioms moterims ir 62 metus 8 mėnesių sulaukusiems vyrams, 2013 metais – 60 metų ir 8 mėnesių sulaukusioms moterims ir 62 metų 10 mėnesių sulaukusiems vyrams – ir taip toliau, kol senatvės pensijos amžius tiek vyrams, tiek moterims 2026 metais pasiektų 65 metus.

Dabar Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo nustatytas senatvės pensijos amžius moterims yra 60 metų, vyrams – 62 metai ir 6 mėnesiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius