Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 06

Socialdemokratai siūlo koreguoti seniūnų skyrimo tvarką

Opoziciniai socialdemokratai siūlo koreguoti seniūnų skyrimo tvarką, panaikinant kadencijas seniūnams – savivaldybės administracijos filialo vadovams. Taip pat socialdemokratų registruotomis Vietos savivaldos įstatymo pataisomis atstatoma galimybė seniūnams naudotis tarnybinio kaitumo galimybe.
Valdininko rankos
Rytinis Seimo posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seniūnų statusas šiuo metu skiriasi priklausomai nuo seniūnijos teisinės formos: ar tai yra savivaldybės administracijos filialas, ar biudžetinės įstaiga.

Savivaldybės administracijos filialo seniūnas yra karjeros valstybės tarnautojas, o seniūnijos, kuri yra biudžetinė įstaiga, seniūnas yra valstybės tarnautojas – įstaigos vadovas.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad abiem atvejais, nepriklausomai tuo to, ar seniūnas yra karjeros valstybės tarnautojas, ar biudžetinės įstaigos vadovas, jam yra nustatoma penkerių metų kadencija. Kadencijų skaičius nėra ribojamas.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad penkerių metų kadencija būtų taikoma tik seniūnui – biudžetinės įstaigos vadovui. Į pareigas, kaip ir šiuo metu, būtų priimama konkurso būdu, išskyrus tuos atvejus, kai kitai penkerių metų kadencijai priimamas seniūnas, kurio iki tol eitos kadencijos metu visi metiniai tarnybinės veiklos vertinimai buvo geri arba labai geri.

Socialdemokratų frakcijos nariai laikosi pozicijos, kad seniūnų kadencijų įvedimas „akivaizdžiai pablogino jų padėtį lyginant su kitais valstybės tarnautojais“, o seniūnai, kurie yra savivaldybės administracijos filialo vadovai, turėtų būti priimami nuolatiniam darbui.

Vietos savivaldos įstatymo pataisas registravo socialdemokratų frakcijos nariai Julius Sabatauskas, Gintautas Paluckas, Eugenijus Sabutis, Orinta Leiputė, Vilija Targamadzė ir kiti. Jie siūlo, kad pakeitimai įsigaliotų nuo liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius