-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Socialdemokratai, „tvarkiečiai“ ir Krikščionių partija ragina Raimundą Palaitį atsistatydinti

Opozicijoje esantys socialdemokratai, Krikščionių partija ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija dėl tragiškos girto policininko sukeltos avarijos pirmadienį paragino atsistatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdemokratai ragina R.Palaitį „pasekti generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno pavyzdžiu, prisiimti atsakomybę dėl neblaivaus policijos pareigūno sukelto eismo įvykio, kuris nusinešė dviejų žmonių gyvybes“.

Socialdemokratų pranešime primenama, kad prieš keletą metų neblaiviam policininkui avarijoje Skuodo rajone pražudžius tris vaikus, iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino Raimundas Šukys.

Primindamas tragišką įvykį Skuode raginimą atsistatydinti R.Palaičiui argumentavo ir „tvarkiečių“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

„Po prieš keletą metų įvykusio panašaus itin sukrėtusio eismo įvykio (...), visiškai suprasdamas savo ir Vyriausybės atsakomybę ir neieškodamas kraštinių, kuriuos pasistatytų prieš save, iš karto atsistatydino tuometis vidaus reikalų ministras R.Šukys. Manau, dabartinis ministras R. Palaitis, jeigu iš tikrųjų yra garbingas politikas, šiandien turi padaryti lygiai tą patį“, – teigė V.Mazuronis.

Jis pažymėjo nemanantis, kad „V.Telyčėno pasitraukimas iš posto yra tas žingsnis, kurį reikėjo žengti pirmiausia“.

„Politinę atsakomybę už policijos veiklą turi prisiimti ir Vidaus reikalų ministerijos vadovybė“, – teigiama pirmadienį vakare Krikščionių partijos išplatintame pranešime.

Sekmadienio naktį magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, Elektrėnų savivaldybėje, per neblaivaus Trakų policininko Sigito Šostako sukeltą avariją žuvo du žinomi Kauno medikai, dar du buvo sužaloti. Nustatyta, kad po darbo nuosavą automobilį vairavęs pareigūnas buvo neblaivus. Jam nustatytas 1,16 promilės girtumas.

Pirmadienį dėl šio įvykio iš generalinis policijos komisaro pareigų atsistatydino V.Telyčėnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius