Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Socialdemokratai tvirtins poziciją dėl Darbo kodekso, svarstys kandidatus į seniūnus

Valdančiosios Socialdemokratų partijos prezidiumas ketvirtadienį tvirtins poziciją dėl Darbo kodekso, taip pat svarstys kandidatūras į Seimo frakcijos seniūnus.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidiume mes turime du svarbiausius klausimus, dėl frakcijos seniūno rinkimų ir Darbo kodekso, nes tuoj reikės balsuoti Seime, apsiklausus partiją yra tam tikros tendencijos, ir prezidiumas rekomenduos frakcijai vienaip ar kitaip elgtis“, – BNS sakė partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Pasak partijos vadovo, tikėtina, kad prezidiumas siūlys parlamentarams pritarti Algirdo Syso pataisoms, kurios „daro kodeksą šiek tiek socialiai teisingesniu“.

Galimais kandidatais į frakcijos seniūnus įvardijami trys socialdemokratai: buvęs partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas ir Andrius Palionis.

„Pagal tas tendencijas tikėtina, kad prezidiumas rekomenduos frakcijai palaikyti tuos pasiūlymus“, – sakė vadovas.

G.Palucko teigimu, galimais kandidatais į frakcijos seniūnus įvardijami trys socialdemokratai: buvęs partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas ir Andrius Palionis.

„Pagal statutą, prezidiumas apsvarsto kandidatūras ir rekomenduoja frakcijai per slaptą balsavimą kažką išsirinkti, kol kas man trys kandidatai žinomi, bet pagal statutą bet kuris frakcijos narys gali būti svarstomas“, – sakė socialdemokratų vadovas.

Darbuotojų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje kovo viduryje baigė diskusijas dėl didžiausius ginčus kėlusių naujojo kodekso nuostatų, nors ne dėl visų jų pasiekti sutarimai. Sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinės sutarties ir interesų konfliktų. Vis dėlto pavyko sutarti dėl dviejų ypač svarbių klausimų: atostogų trukmės ir darbo laiko apskaitos.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujasis Darbo kodeksas, galiojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius