Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 08

Socialdemokratas A.Butkevičius nepripažįsta kaltės dėl galimai neteisėtai per rinkimus gautos paramos

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius teisme pareiškė nepripažįstąs savo kaltės dėl galimai neteisėtai per pavasarį vykusius prezidento rinkimus gautos paramos.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Nemanau, kad esu čia kaltas“ , – antradienį Vilniaus miesto 1–ojo apylinkės teismo posėdyje sakė socialdemokratas.

Teismas toliau nagrinėjo bylą, pagal kurią Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) Seimo narį patraukė administracinėn atsakomybėn dėl per prezidento rinkimus galimai padarytų finansinių pažeidimų.

Naujienų portalas delfi.lt buvo rašęs, kad socialdemokratų lyderiui VMI pareigūnai pažeidimo protokolą surašė po šiais metais vykusių prezidento rinkimų, kai buvo nustatyta, kad į kandidato specialiąją rinkimų sąskaitą įplaukė parama, nors įstatyme nustatytas laikas jau buvo pasibaigęs.

Pinigus politiko rinkiminei kampanijai pervedė partijos kolegos Zigmantas Balčytis ir Vytenis Andriukaitis.

A.Butkevičius su konstatuotais pažeidimais nesutinka. Jis pirmadienį tvirtino, esą bankinius pavedimus bendrapartiečiai padarė priešpaskutinės dienos, gegužės 15–osios, t.y. penktadienio popietę. Terminas pervesti pinigus suėjo gegužės 16–ąją, tačiau į sąskaitą parama įplaukė tik pirmadienį ryte, nes, pasak A.Butkevičiaus, jei banke penktadieniais pavedimą padaromas po 15 valandos, pinigai į kitą sąskaitą pervedami tik pirmadienį.

„Aš manau, kad finansininkė turėjo tai žinoti (...). Man, kaip politikui, neįmanoma visko stebėti, buvau pasirašęs sutartį su finansininke“, – aiškino teisme socialdemokratas. Beje, minėtai finansininkei Sondrai Jurevičienei gruodžio 3–iąją už finansinius pažeidimus per rinkimus buvo skirta 300 litų bauda.

Teismas savo verdiktą skelbs gruodžio 14–ąją.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius