Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 01

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė visų mamų vardu paprašė taikos

Ne kartą stebinusi savo viešais pareiškimais apie Lietuvos saugumo situaciją Seimo narė Birutė Vėsaitė nepraleido progos pasisakyti ir Lietuvos socialdemokratų suvažiavime. Teigdama, kad kalba visų Lietuvos motinų vardu ji paprašė socialdemokratų laikytis tokios politikos, kad būtų taika.
Giedrė Purvaneckienė ir Birutė Vėsaitė
Giedrė Purvaneckienė ir Birutė Vėsaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Būdama mama perduosiu visų Lietuvos mamų norą gyventi laimingoje ir saugioje Lietuvoje. Tiesą sakant, kad mes neprisišauktume karo grėsmės į save, reikia kovoti su kitais ES nariais ir judinti šį klausimą tam, kad Europoje būtų taika, nes kitaip visa kita netenka prasmės“, – pareiškė B.Vėsaitė.

Be to, B.Vėsaitė aiškino, kad socialdemokratai nepateisina visuomenės lūkesčių, nes nuo 2008 m. nedidino pensijų, o dar ir bruka naują socialinį modelį nepasitarę su profsąjungomis.

Palaukite, tai mes bloginame jaunų tėvų, auginančių vaikus, padėtį? Iš tikrųjų mes šito leisti negalime, – pareiškė B.Vėsaitė.

„Mamadieniai bus tik darbdavio valia, tėvadieniai taip pat. 4 mėnesius saugoma po vaiko priežiūros atostogų darbo vieta. Palaukite, tai mes bloginame jaunų tėvų, auginančių vaikus, padėtį? Iš tikrųjų mes šito leisti negalime“, – teigė B.Vėsaitė.

Ji siūlė vietoj to geriau pagalvoti apie galimybę „Vyriausybei skirti milijoną litų ir įsteigti valstybinius darželius“, o ne dalinti po 100 eurų šeimoms, kad šie galėtų vesti vaikus į privačius darželius.

Tuo tarpu Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį aiškiai pasakė, kad naujas Darbo kodeksas bus naudingas Lietuvos konkurencingumui, o ne darbdaviams.

Pasak jo, jau dabar didžioji dalis darbuotojų iš darbo išeina savo noru, todėl Darbo kodekso pakeitimas darbuotojų padėties niekaip pabloginti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius