Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 10

Socialdemokratė Irena Šiaulienė: bevelyčiau būti išmesta

Bendradarbiavimo susitarimą su „valstiečiais“ pasirašę socialdemokratų frakcijos Seime nariai vis dar neapsisprendė – išeiti iš partijos patiems, ar būti išmestiems. Viena iš partijos vadovybės valiai pasipriešinusių socialdemokračių Irena Šiaulienė antradienį Seime sakė, kad norėtų būti išmesta.
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tačiau tai LSDP nariams, save ateityje dar siejantiems su šia partija, nėra naudinga.

Pagal Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) statutą, jei partijos narys išeina pats, grįžti į partijos gretas gali po dvejų metų. Jei LSDP narys pašalinamas iš partijos, šis „poilsio“ laikas ilgesnis – treji metai.

G.Paluckas partijos pirmininku išrinktas balandžio mėnesį dvejų metų kadencijai. Seimo rinkimai įvyks po trejų metų, tad vilčių, kad G.Paluckas nebebus perrinktas ir bus galima grįžti į partiją ir dar spėti patekti į jos rinkimų sąrašus, turintiems socialdemokratams yra parankiau trauktis patiems.

„Aš jau sakiau, kad bevelyčiau būti išmesta. Tiesiog tegu prisiima atsakomybę“, – antradienį sakė I.Šiaulienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į dvi stovyklas pasidalijusi socialdemokratų frakcija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į dvi stovyklas pasidalijusi socialdemokratų frakcija

15min žiniomis, po pašalinimo iš partijos kai kurie socialdemokratai svarsto galimybę į ją sugrįžti per teismą.

Nors frakcijos posėdžio išvakarėse I.Šiaulienė sakė, kad bus nuspręsta, ką daryti, po posėdžio ji tikino, kad, deja, šis klausimas antradienį nenagrinėtas, nes jame nedalyvavo nemažai frakcijos narių.

„Kažkas išvažiavo, kažkaip nesusirinko, aptarėme darbotvarkę (Seimo posėdžio – aut.) ir klausimas yra atviras“, – sakė ji.

Antradienio vakarą į posėdį renkasi LSDP prezidiumas. Jam priklauso ir kai kurie siūlomi iš partijos šalinti parlamentarai: Algirdas Butkevičius, Gediminas Kirkilas, Andrius Palionis ir Irena Šiaulienė.

Politikė sakė planuojanti atvykti į šį posėdį.

Supykdė V.P.Andriukaitį

Šeštadienį posėdžiavusi LSDP Etikos ir procedūrų komisija vertino dešimties Seimo socialdemokratų – Juozo Bernatonio, Antano Vinkaus, Artūro Skardžiaus, Irenos Šiaulienės, Rimantės Šalaševičiūtės, Algirdo Butkevičiaus, Rimanto Sinkevičiaus, Andriaus Palionio, Gedimino Kirkilo ir Mindaugo Basčio elgesį.

Komisija vienbalsiai nutarė, kad visi jie pažeidė partijos Statutą ir turėtų netekti partinių bilietų. Savo raštu pateiktuose paaiškinimuose Etikos komisijai socialdemokratai ginčijo partijos tarybos sprendimo pasitraukti į opoziciją teisėtumą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

Posėdyje Seimo maištininkai nepasirodė, dėl to juos laiške sukritikavo eurokomisaras, ilgametis socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Jūsų neatvykimas į šios komisijos posėdį – nedovanotina klaida. Juk demokratinė teisinės valstybės taisyklė reikalauja: jei tave kviečia į teismą – ateik! Tai galioja ir tais atvejais, kai kviečiama į Etikos komisiją. (...) Jūs praleidote progą išdėstyti savo argumentus; jūs parodėte nepagarbą Statuto normoms. (...) Kas jums patarė taip elgtis? Ar tikrai galima dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje numoti ranka į giliuosius demokratinio socializmo etinius principus?“ – Lrt.lt išplatintame laiške klausė V.Andriukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius