-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 30 /10:05

Vytenis Andriukaitis po susitikimo su prezidente įsitikino, kad jis bus sveikatos apsaugos ministras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį tęsia susitikimus su kandidatais į ministrus. Penktadienio rytą Prezidentūroje apsilankė socialdemokratų kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Vytenis Povilas Andriukaitis.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po susitikimo su valstybės vadove V.Andriukaitis pareiškė esąs tikras, kad taps sveikatos apsaugos ministru. „Taip, prezidentė mano, kad mano kandidatūrai  priekaištų nėra“, – paklaustas, ar yra tikras, kad bus paskirtas ministru, atsakė V.Andriukaitis.

V.Andriukaitis prezidentės kabinete praleido apie 15 minučių. Jo anglų kalbos žinios nebuvo tikrinamos, nes, pasak V.Andriukaičio, valstybės vadovė yra ne kartą jį girdėjusi kalbant angliškai tarptautinėse konferencijose.

Politikas teigė su D.Grybauskaite apie sveikatos apsaugos sistemą kalbėjęsis jau ne kartą iki penktadienio susitikimo ir visada sulaukia tvirto valstybės vadovės palaikymo: „Malonu, kad mūsų pozicijos sutampa dėl nacionalinės sveikatos sistemos įstaigų restruktūrizavimo, dėl Nacionalinės sveikatos tarybos reformos, dėl pirminės sveikatos priežiūros grandies reformos, dėl vaistų kainų politikos keitimo, dėl viešųjų konkursų ir viešųjų pirkimų skaidrumo. Šios reformos turi stiprų palaikymą ir, manau, kad mums lengviau bus judėti pirmyn.“

Pasak jo, svarbu užtikrinti, kad žmonės sveikata rūpintųsi profilaktiškai, o ne jau susirgę.

„Mano klausimas jums: kada jūs buvote pasitikrinti sveikatos? Ne ligos, o sveikatos? – žurnalistų klausė V.Andriukaitis. – Pasakysiu pajuokaudamas: mes, kai važinėjame automobiliais, kas dvejus metus turime atlikti techninę privalomą profilaktiką, o turėdami tokį nuostabų automobilį, kaip savo organizmą, kuris daug sudėtingesnis, tai mes, pasirodo, visai nesirūpiname jį patikrinti bent kas dvejus metus.“

Be to, V.Andriukaitis žada dėti visas pastangas, kad Lietuvoje pigtų vaistai: „Vaistų kainodara, puikiai suprantame, susijusi su tiekėjais, su tam tikromis tiekėjų grupėmis, su nusistovėjusiais tiekimo kanalais, reiškia reikia ieškoti būdų, kaip sumažinti vaistų kainą. Tokių būdų yra.“

V.Andriukaičio nuomone, būtina kovoti ir su vaistinių preparatų, maisto papildų reklama. „Žinoma, labai gaila, kad labai daug reklamos įtikina pirkti, naudoti, vartoti bet ką. Man labai patinka reklama: „Jei pilve jums uraganas, jums padės espumizanas“, visų pirma reiktų pagalvoti, kodėl pilve uraganas, bet reklama teigia, kad mąstyti nereikia“, – pavyzdžius teikė kandidatas į ministrus.

61 m. V.Andriukaitis – gydytojas chirurgas, istorikas, ilgametis Seimo narys. Prieš pat Seimo rinkimus V.Andriukaitis pateko į kraupią avariją, kai ant jo automobilio greitkelyje užgriuvo kitą automobilį prieš tai kliudęs briedis, tačiau dabar politikas jau nebenešioja kaklo įtvaro, nors dar ir jaučia skausmus.

Penktadienį prezidentė dar susitiks su socialdemokratu Rimantu Šadžiumi, pretenduojančiu į finansų ministrus, Lenkų rinkimų akcijos kandidatu į energetikos ministrus Jaroslavu Neverovičiumis, socialdemokratų kandidatu į krašto apsaugos ministrus Juozu Oleku.

Ketvirtadienį pas prezidentę apsilankė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į aplinkos ministrus Valentinas Mazuronis ir socialdemokratų kandidatas į teisingumo ministrus Juozas Bernatonis.

Darbo partijos siūlomos kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė jau susitiko su prezidente D.Grybauskaite ir laukia jos apsisprendimo dėl tinkamumo eiti pareigas.

Su prezidente antradienį susitiko ir socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius ir į ūkio ministro postą siūloma Birutė Vėsaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius