-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 15 /13:05

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius: nauja Vyriausybė turi būti žmonių Vyriausybė

Nauja Vyriausybė turi būti žmonių Vyriausybė, šeštadienį vykstančiame Socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdyje pareiškė jos pirmininkas, naujasis premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šita valdančioji dauguma ir Vyriausybė turi būti žmonių Vyriausybė. Žmonės nori pokyčių“, – kalbėjo jis.

Prisimindamas koalicijos formavimą, A.Butkevičius tikino, kad socdemai elgėsi tolerantiškai ir nesistengė primesti savo valios. Esą buvo pabrėžiamas vienintelis dalykas – būtinybė suprasti atsakomybę ir kandidatus į aukštus postus atrinkti pagal kompetenciją.

A.Butkevičiaus žodžiais, šį kartą nebuvo laikomasi nerašytos taisyklės – 100 dienų nekritikuoti naujos Vyriausybės. Šios 100 dienų esą buvo perkeltos į laiką iki Vyriausybės patvirtinimo ir išnaudotos stipriai kritikai. „Tai skatina mus būti dar stipresnius ir susitelkusius, įrodyti savo kompetenciją darbais“, – pažymėjo LSDP pirmininkas.

Socialdemokratai, kurių posėdžiuose paprastai įsiplieskia aštrios diskusijos, skamba nemažai kritikos tiek opozicijai, tiek saviems lyderiams, siūlymai gerinti darbą, šį kartą užtruko vos porą valandų. Didžiąją tarybos posėdžio dalį sudarė pompastiški pagyrimai kolegoms ir pasigyrimai dėl savų nuopelnų ir gautų aukštų postų, būrys partijos narių, kuriuos kalbėtojai primygtinai vadino bičiuliais, sulaukė raudonų rožių ir kitokių dovanų.

Per Seimo rinkimus LSDP iškovojo 38 mandatus ir parlamente sudarė didžiausią frakciją. Naują valdančiąją daugumą socdemai suformavo su Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Vyriausybėje jiems priklauso septynių ministrų portfeliai ir premjero postas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius