Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 13

Socialdemokratų piniginę iš M.Petrauskienės perims J.Olekas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) biudžetu nuo šiol rūpinsis nebe ilgą laiką šias pareigas ėjusi Milda Petrauskienė, o buvęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
LSDP pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas
LSDP pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokius pokyčius partijoje įvedė naujai socialdemokratų lyderiu išrinktas Algirdas Butkevičius. Pasak jo, pakeitus už biudžetą atsakingą žmogų, tikimasi naujovių.

„Už organizacinę veiklą ir pinigus dabar bus atsakingas J. Olekas, o M. Petrauskienė rūpinsis švietėjiška partijos veikla, organizuos konferencijas ir seminarus. (...) Ji ilgai užėmė tas pareigas, nesakau, kad ji dirbo blogai, bet gal kitas žmogus jį atliks kitaip, įneš naujovių“, – LNK televizijos laidoje „Savaitės panorama“ sakė A.Butkevičius.

Jis tvirtino nebijantis partijos garbės pirmininko Algirdo Brazausko kritikos, kurios gali sulaukti dėl šio sprendimo.

J.Olekas rūpinsis ne tik biudžeto reikalais, bet ir vadovaus LSDP rinkimų štabui. Buvęs partijos vadovas Gedminas Kirkilas rinkimų štabe bus atsakingas už propagandą.

A.Butkevičiaus teigimu, partijoje numatoma ir daugiau pokyčių, kurie atėjus naujam vadovui esą būtini.

„Keisis partijos prezidiumo sudėtis, bet apie tai dar nenorėčiau kalbėti, viskas bus sprendžiama partijos taryboje. (...) Aš esu atsakingas už partijos veiklą. Mes turime parodyti, kad nuo šiol socialdemokratai judės spartesniais tempais“, – aiškino jis.

A.Butkevičius LSDP pirmininku išrinktas praėjusį šeštadienį per Vilniuje vykusį suvažiavimą. Jis taip pat iškeltas kandidatu į prezidentus. G.Kirkilas atsisakė varžytis dėl partijos lyderio pareigų.

Socialdemokratams išsirinkus naują pirmininką, Seime gali keistis opozicijos lyderis, kuriuo pareigas iki šiol ėjo G.Kirkilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius