Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

Socialdemokratų vadovas neatmeta, kad M.Sinkevičius liks Vyriausybėje

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas svarsto, kad atsistatydinimo pareiškimą parašęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius galiausiai gali likti dirbti Vyriausybėje.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Palucko teigimu, tokį sprendimą gali paskatinti Seimo socialdemokratų sprendimas tęsti bendradarbiavimą su „valstiečiais“, nepaisant partijos tarybos sprendimo trauktis iš koalicijos.

„Net neabejoju, kad ministras pirmininkas gali būti patenkintas dalies frakcijos sprendimu toliau dirbti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija. Ir tai gali būti šio sprendimo frakcijos dalies pasekmė, kad Mindaugas lieka eiti savo pareigas. Nežinau, ar politiškai tai būtų pats geriausias sprendimas Mindaugui, jis savo ruožtu padarė tai, ką sakė: pateikė pareiškimą, o kaip elgsis S.Skvernelis, kokia bus įtaka tolimesniems procesams, jo karjerai – ateities klausimas“, – žurnalistams sakė G.Paluckas.

G.Paluckas sakė, kad „visiškai logiška“, jog poste liekančiai socialdemokratų deleguotai Mildai Vainiutei negalioja partijos sprendimai, tačiau kritikavo ją, jog ji „išvalė savo politinę komandą nuo socialdemokratų“.

„Kaip socialdemokratų ministrė ji nuveikė, švelniai tariant, labai mažai, tuo tarpu jos vadovaujamos organizacijos ir šiandien yra be vadovų“, – teigė jis.

Jis sakė gerbiantis trečiąjį socialdemokratų ministrą Liną Linkevičių, kuris, nepritardamas traukimuisi iš koalicijos, nusprendė likti poste, bet trauktis iš partijos.

LSDP taryba savaitgalį nusprendė trauktis iš koalicijos, bet pirmadienį pranešta, kad socialdemokratų frakcija Seime nusprendė tęsti bendradarbiavimą su „valstiečiais“. Už tokį susitarimą balsavo 10 frakcijos narių iš 17.

„Tai yra pseudokoalicija, kuri abejingų partijos viduje tikrai nepalieka“, – taip partijos valiai paprieštaravusius kolegas įvertino G.Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius