Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Socialdemokratų vadovybė iš partijos gretų veja Artūrą Orlauską

Pirmadienį iki vėlaus vakaro posėdžiavusi Socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisija nutarė siūlyti Prezidiumui iš partijos gretų pašalinti Kauno miesto tarybos narį Artūrą Orlauską.
A.Orlauskas šalinamas iš partijos.
A.Orlauskas šalinamas iš partijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vakar, spalio 17 dieną Vilniuje susirinkusi SDP Etikos ir  procedūrų komisija balsavo už tai, kad A.Orlauskas būtų pašalintas iš partijos.

A.Orlauskas teigė, jog Etikos ir procedūrų komisijos išvadų jis antradienį dar neturėjo, todėl nežino, kuo konkrečiai kaltinamas.

Iš LSDP vadovų A.Orlauską užstojo tik vienas Prezidiumo narys, Kauno miesto tarybos socialdemokratų  frakcijos lyderis Gintautas Labanauskas.

„Tai pirmas toks atvejis socialdemokratų partijos istorijoje, kai žmogus pašalinamas, net nepareiškus jam įtarimų“, – piktinosi G.Labanauskas.

Jam atrodo keista, kad taip  griežtai pasielgta su A.Orlausku, o štai kitas žinomas Kauno socdemas, kaltinamasis „auksinio tualeto“ byloje Romaldas Rabačius nesulaukė jokių partinių nuobaudų.

A.Orlauskas mano, kad prieš jį vykdoma šmeižto kompanija, nes jis papurtė neva su korupcija susijusį Kauno klinikinės ligoninės laikinąjį direktorių Kęstutį Mazurkevičių, aktyviai dalyvavo Kauno socdemų kompanijoje prieš „Kauno vandenų“ direktorių Vilių Buroką.

G.Labanauskas ir pats gavo pylos, jam prikaišiota už veiksmus, neva ardančius valdančiosios Kauno koalicijos vienybę.

Galutinai spręsti klausimą, ar A.Orlauskas bus pašalintas iš LSDP gretų, numatyta lapkričio 7 dieną LSDP Prezidiumo posėdyje.

Savotiškas sutapimas: 1917 metų lapkričio 7 d. Rusijos kairieji socialdemokratai (bolševikai) įvykdė Spalio perversmą, dešimtmečiams įtvirtindami žiaurų  komunistinį režimą.

Paėmę valdžią į savo rankas, bolševikai susidorojo su kitomis partijomis, taip pat ir su II Internacionalui priklausančiais socialdemokratais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius