-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 14

Socialdemokratų valdyba aptars po teismo nuosprendžio Darbo partijos byloje susidariusią situaciją

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) valdyba sekmadienį planuoja aptarti situaciją, susidariusią po to, kai Vilniaus apygardos teismas nuteisė koalicijos partnerės Darbo partijos dabartinį ir buvusį lyderius dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos ir sukčiavimo.
Irena Šiaulienė
Irena Šiaulienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

LSDP frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė BNS sakė, kad sekmadienį posėdžiausianti partijos vadovybė pasikeis pozicijomis, kas kaip vertina susidariusią padėtį ir tolesnį bendrą darbą. I.Šiaulienė teigė, kad pirmiausia reikia apsispręsti dėl politikos standartų lygio.

„Čia yra klausimas mūsų politikos standartų lygio – ar kelsime visi tą klausimą principingai. Jis gana principingai buvo keliamas dėl apsisprendimo patraukti (DP atstovus – BNS) atsakomybėn, procesas įvyko, ir dabar kyla klausimas, ar laikysimės toliau atitinkamų politinio lygio standartų“, – penktadienį BNS sakė I.Šiaulienė, komentuodama Darbo partijos galimybes toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje.

Seimo opozicijos atstovai teigė, kad po apkaltinamojo nuosprendžio Socialdemokratų partija turi peržiūrėti koalicijos sudėtį.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui, pirmajam Seimo vicepirmininkui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Pati Darbo partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos – susijungimo su dukterine Leiboristų partija – atsirado naujas juridinis asmuo.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004–2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Centro kairės koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius