-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 29 /18:59

Socialdemokratų valdyba nutarė tęsti derybas dėl koalicijos su Darbo partija ir „tvarkiečiais“

Pirmadienio vakarą posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba nutarė tęsti derybas su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“. Vaivorykštės koalicijos su konservatoriais ir Liberalų sąjūdžiu formavimas kol kas nesvarstomas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai pirmadienį po LSDP valdybos posėdžio pranešė socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Mes nesiblaškome ir tai, kad vakar buvo sutarta, tai mes šiandien valdybos posėdyje sudarėme atskiras darbo grupes, kurios ruoš naują Vyriausybės programą, taip pat kita darbo grupė analizuos biudžeto projektą. Trečia darbo grupė vykdys derybas tarp trijų politinių partijų“, – sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, po pokalbio su prezidente įmanomas tik toks kompromisas, kad į valdančiuosius postus savo kandidatūrų nekeltų pagrindiniai įtariamieji Darbo partijos byloje, tarp jų – Viktoras Uspaskichas, Vytautas Gapšys, Vitalija Vonžutaitė.

„Tai yra vienas iš svarstytinų klausimų. Mes manome, kad tol, kol vyksta teismas arba tuo metu, kol yra išreikšti kaltinimai arba įtarimai, turėtų būti koalicijos daugumoje susitarimas, kad tie žmonės negalėtų užimti atsakingų pareigų“, – teigė A.Butkevičius.

Tiesa, prezidentei tokio kompromisinio pasiūlymo A.Butkevičius pripažino neteikęs.

LSDP pirmininkas teigė, kad iš konservatorių ir Liberalų iki šiol nesulaukė skambučio ir kvietimo derėtis dėl galimos vaivorykštės koalicijos. Pats A.Butkevičius premjerui Andriui Kubiliui skambinti neketina.

„Mes nekeičiame jokios nuomonės ir mes norime įgyvendinti savo duotus pažadus rinkėjams, nes jie mumis pasitikėjo ir mes tikrai nuviltume rinkėjus, jei blaškytumėmės ir pradėtume formuoti kažkokią naują koaliciją“, – teigė A.Butkevičius.

Pasak jo, su konservatoriais tvirta dauguma yra sunkiai įsivaizduojama, nes bendras darbas vargiai įmanomas.

„Ar tada mes turėtume vykdyti dešiniųjų politiką?“ – retoriškai klausė LSDP lyderis.

A.Butkevičiaus teigimu, vaivorykštės koalicijos sudarymo galimybė bus aptarta partijos tarybos posėdyje sekmadienį, bet jis tikisi, kad tokiam siūlymui partijos kolegos nepritars.

Primename, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį ryte susitiko su konservatorių pirmininku, premjeru Andriumi Kubiliumi ir socialdemokratų pirmininku Algirdu Butkevičiumi. Šiam prezidentė pareiškė nelaiminsianti formuojamos koalicijos su Darbo partija. Prezidentės teigimu, finansinėmis machinacijomis ir rinkėjų papirkinėjimu įtariama Darbo partija turi likti valdžios užribyje.

Po antrojo rinkimų turo, preliminariais duomenis, socialdemokratai turi 38, Darbo partija – 29, „Tvarka ir teisingumas“ – 11 mandatų.

Taip pat į Seimą pateko 33 konservatoriai, 10 liberalų, 8 Lenkų rinkimų akcijos nariai, 7 „Drąsos kelio“ atstovai, trys savarankiškai rinkimuose dalyvavę asmenys, ir viena „valstietė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius