-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 15

Socialiai remtini – į eilės pradžią

Atidarytas naujas vaikų lopšelis-darželis „Pilaitukas“ dėl nebaigiamų pasiruošimo darbų dar nepriima vaikų, o jų sąrašas vis keičiasi. Sostinės savivaldybė pranešusi, kad vaikai darželį galės pradėti lankyti nuo spalio 7-osios, šį terminą nukėlė dar mėnesiui.
Oficialiai „Pilaitukas“ atidarytas praėjusią savaitę, tačiau vaikai jį lankyti pradės nuo lapkričio.
Oficialiai „Pilaitukas“ atidarytas praėjusią savaitę, tačiau vaikai jį lankyti pradės nuo lapkričio. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės internetiniame puslapyje jau kurį laiką pateikiamas sąrašas vaikų, kurie galės pradėti lankyti „Pilaituką“. Šių vaikų tėvams buvo pranešta, kad jie turi suskubti atnešti prašymus į darželį, vos tik šis atsidarys.

„Spalio 8-osios rytą stovėjome prie darželio durų. Į jį savo dukrytę buvome užrašę prieš 1,5 metų ir bendrajame sąraše ji buvo įrašyta 54 numeriu. Pagal savivaldybės pateikiamą informaciją, iš 2006 m. ir vėliau gimusių vaikučių bus formuojamos 6 grupės po 15 vaikų. Laukėme darželio statybų pabaigos, nes buvome įsitikinę, kad mūsų mažylė tikrai pateks į šį darželį“, – „15min“ pasakojo dvejų metų dukrą Aleksandrą auginantys Gabrielė ir Marius.

Gal ir mums „prarasti darbą“, tapti socialiai remtinais ir tegul valdžia viską duoda. Sakė Gabrielė ir Marius.

Tačiau jiems teko nusivilti: darželio valdžia pranešė, kad jų dukra į darželį greitu laiku nepateks. „Mums paaiškino, kad 2006 m. ir vėliau gimusių vaikų bus priimama 30 arba 40, o sąrašuose mūsų dukra jau buvo gerokai žemiau ir įrašyta 96 numeriu“, – apmaudo neslėpė Aleksandros tėvai.

Pagal savivaldybės patvirtintus kriterijus, pirmumo teisę į šį darželį turi socialiai remtinų, daugiavaikių šeimų vaikai.

„Sutinku, kad turi būti kažkiek vietų skiriama ir socialiai remtiniems, ir daugiavaikėms šeimoms, bet tikrai ne visos. Juk mūsų visuomenė ne vien iš socialiai remtinų šeimų“, - sakė Aleksandros tėveliai.

Laikinai „Pilaituko“ direktoriaus pavaduotojos pareigas einančios Jurgos Lapinskienės teigimu, į darželį iš daugiavaikių ir socialiai remtinų šeimų įrašyta apie 20 vaikų. Dėl jų visa laukusiųjų eilė ir pasislinko.

Pabaigtuvių rūpesčiai

„Spalio pradžioje „Pilaitukas“ buvo atidarytas tik kaip pastatas. Jis dar net direktoriaus neturi. Reikia suformuoti kolektyvą, pasirašyti įvairias sutartis, pavyzdžiui, su maisto tiekėjais. Atidarymas nusitęsė, nes laiku nebuvo baigtos statybos“, – aiškino savivaldybės Kultūros ir ugdymo departamento direktorė Lijana Kairienė.

Pasak jos, visi darbai turėtų būti pabaigti iki lapkričio.

„Pradžioje priimsime tik mažuosius. Vyresnieji, ko gero, bus priimami dar šiemet, tačiau tikrai ne lapkričio pradžioje“, – sakė J.Lapinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius