-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė darbą derina su atostogomis Ispanijoje: ministerija problemų nemato

Šalyje siaučiant pandemijai, galimybės dirbti nuotoliniu būdu atvėrė kelią ilgalaikėms išvykoms. Tuo pasinaudojo socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Justina Jakštienė. 15min duomenimis, ji šiuo metu išvykusi į Ispaniją ir tęsia darbus iš ten. Ministerija tame nemato nieko blogo – taip esą suteikiama galimybė darbuotojams derinti šeimos ir darbo reikalus.
Justina Jakštienė
Justina Jakštienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Kavaliauskas 15min patvirtino, kad šiuo metu viceministrė J.Jakštienė yra ne Lietuvoje ir artimiausiu metu grįžti neketina – darbus tęs nuotoliniu būdu.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovo, J.Jakštienė informavo ministerijos vadovybę apie asmeninę kelionę į užsienį ir tai, jog pasibaigus atostogoms, planuoja darbus tęsti ne Lietuvoje.

15min duomenimis, šiuo metu viceministrė yra Ispanijoje.

Derina darbą ir atostogas

Ministerijos atstovo teigimu, būdama užsienyje, J.Jakštienė sėkmingai dirba nuotoliniu būdu, tačiau ir atostogauja.

Vakar ji atostogavo, šiandien jau dirba nuotoliniu būdu.

„Ji derina darbą ir šeimos reikalus, dirbdama per nuotolį. Turi asmeninių reikalų, kokių – tikrai nežinau. Kai ji juos tvarkosi, ima atostogas“, – paaiškino T.Kavaliauskas.

„Vakar ji atostogavo, šiandien jau dirba nuotoliniu būdu“, – pridūrė SADM atstovas.

Mato Miežonio / 15min nuotr./Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Mato Miežonio / 15min nuotr./Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Dalis darbuotojų dirba ne iš Vilniaus

Pasak T.Kavaliausko, viceministrės atvejis nėra išskirtinis, nes šiuo metu ministerija suteikia tokią galimybę visiems to pageidaujantiems darbuotojams.

„Ministerija labai palaiko šeimos ir darbo derinimo režimą taip, kaip darbuotojui tai yra patogu. Šiuo metu visi ministerijos darbuotojai dirba nuotoliniu būdu. Dalis dirba ne iš Vilniaus. Tą jie yra labai aiškiai deklaravę“, – paaiškino SADM atstovas.

SADM nuotr./Tomas Kavaliauskas
SADM nuotr./Tomas Kavaliauskas

„Nėra išimčių daroma dėl vienų, ar kitų dalykų, kur jie galėtų dirbti. Svarbiausia, kad jie tą deklaruotų. Tą visi, dirbantys ne iš Vilniaus, yra konkrečiai nurodę savo prašymuose dėl galimybės dirbti iš kitos vietos, ne Vilniaus“, – pridūrė T.Kavaliauskas.

Pavaduos kitas viceministras

2018 metais Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo buvo patvirtintas valstybės tarnautojų ir diplomatų nuotolinio darbo tvarkos aprašas.

Ministerija palaiko šeimos ir darbo derinimo režimą. Šiuo metu visi darbuotojai dirba nuotoliniu būdu. Dalis – ne iš Vilniaus.

Jame nurodoma, kad esant tarnybinei būtinybei, valdininkas per nurodytą terminą privalo atvykti į įstaigą arba kitą nurodytą vietą atlikti valstybės tarnautojui priskirtų funkcijų.

Pasiteiravus, kaip viceministrė, iškilus būtinybei, galėtų skubiai atvykti iš užsienio, T.Kavaliauskas teigė, kad ministerija nesilaiko tokios griežtos tvarkos.

„Mums svarbiausia, kad darbuotojas jaustųsi komfortiškai ir jeigu jam reikia, jis galėtų ir turėtų galimybę derinti šeimos ir darbo santykius“, – akcentavo M.Navickienės patarėjas viešiesiems ryšiams.

SADM nuotr./Justina Jakštienė
SADM nuotr./Justina Jakštienė

Pasak T.Kavaliausko, viceministrė aktyviai dalyvauja darbo procese.

„Ji dirba visu pajėgumu, dalyvauja visuose susitikimuose, kurie yra suplanuoti, yra įgalinta priimti sprendimus, jei tokių prireikia. Tam yra elektroniniai dokumentų pasirašymo įrankiai. Visame tame procese ji yra įsitraukusi“, – aiškino SADM atstovas.

Problemos nemato

T.Kavaliausko teigimu, iškilus būtinybei spręsti šeimos reikalus, J.Jakštienė tą daro ne darbo metu.

„Kai yra asmeniniai reikalai, toks yra susitarimas, ji ima atostogas ir ją pavaduoja kitas viceministras. Jei atsirastų toks poreikis, kad ministrė turėtų atvykti, tai, be abejo, būtų kalbamasi.

Bet pagal tokį susitarimą, koks yra, sutarta, kad prireikus ją pavaduoja kitas viceministras. Dėl to mes nedarome nei tragedijos, nei problemos“, – tikino SADM atstovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Navickienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Navickienė

Prašė daugiau viceministrų

Šių metų pradžioje socialinės apsaugos ir darbo ministrė M.Navickienė paprašė padidinti viceministrų skaičių.

Teikdama tokį Vyriausybės nutarimo projektą, ji ketvirto viceministro būtinybę grindė didelėmis darbo apimtimis.

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministrais dirbo Vilma Augienė, Vytautas Šilinskas ir Ana Selčinskienė.

J.Jakštienė prie viceministrų komandos prisijungė šių metų vasarį.

Rūpinasi neįgaliųjų integracija

Viceministrės J.Jakštienės kuruojama sritis – neįgaliųjų socialinės integracijos sistema: žmonių su negalia užimtumo rėmimas, parama piniginėmis išmokomis, medicininės, socialinės ir profesinės reabilitacijos paslaugos, lygių galimybių užtikrinimas neįgaliesiems ugdymo, kultūros, sporto bei kitose srityse.

J.Jakštienė iki pradėdama dirbti viceministre vadovavo Socialinės apsaugos infrastruktūros projektų skyriui bei Strateginio planavimo grupei Centrinėje projektų valdymo agentūroje, dirbo Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje.

Tikimės papildyti viceministrės komentaru. Kol kas su ja susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius