Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 07

Socialinės apsaugos ir darbo viceministru pradeda dirbti Martynas Šiurkus

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės komandoje viceministro pareigas pradeda eiti Martynas Šiurkus, iki tol dirbęs ministrės patarėju, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Martynas Šiurkus
Martynas Šiurkus / Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo 2021 m. kovo mėnesio M.Šiurkus ėjo ministro patarėjo pareigas ir buvo atsakingas už Užimtumo tarnybos veiklos organizavimo pokyčius, socialinių paslaugų ir socialinės paramos koordinavimą tarp ministerijos ir savivaldos, socialinio būsto, bendruomenių reikalus.

„Martynas Šiurkus yra sukaupęs ilgametę privataus ir viešojo sektoriaus patirtį, išmano ne tik valstybės teisėkūros procesą, bet ir praktinį teisės aktų pritaikymą, savivaldai rūpimus klausimus. Jo sukaupta patirtis bus labai vertinga prisidedant prie socialinės apsaugos srities klausimų sprendimo“, – sako Monika Navickienė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

M.Šiurkus pakeis socialinės paramos ir draudimo sritis kuravusį viceministrą Audrių Bitiną, kuris nuo balandžio 11 d. socialinės apsaugos ir darbo ministrei patars visuomeniniais pagrindais.

Nuo 2021 m. kovo mėnesio – socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas. Nuo 2019 m. – Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys. Nuo 2017 m. dirbo privačiame versle, Europos Parlamento narės Rasos Juknevičienės komandoje. 2015 – 2017 m. – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, kuruojantis socialinių paslaugų ir socialinės paramos skyrius. 2010 – 2015 m. dirbo Šiaulių miesto savivaldybėje vyriausiuoju specialistu. Buvo atsakingas už ES struktūrinių fondų socialinės bei kitos paskirties projektų administravimą.

M.Šiurkus yra baigęs Šiaulių Universiteto, vadybos ir verslo administravimo studijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius