Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Socialinės paslaugos netenkina

Socialinės paslaugos mokyklose netenkina nei mokinių, nei jų tėvų, o jų paskirtis dažnai nesuvokiama ir patiems pedagogams. Tai atskleidė Klaipėdos universiteto Regioninės politikos ir planavimo instituto tyrimas.
Tėvų labiausiai netenkina, kaip mokyklose maitinamos jų atžalos.
Tėvų labiausiai netenkina, kaip mokyklose maitinamos jų atžalos.
Temos: 2 Tyrimas Paslaugos

Tyrime dalyvavo 240 mokinių, 330 tėvų ir 99 pedagogai iš Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskričių.

Jų buvo klausiama, ar kokybiškai ugdymo įstaigose teikiamos socialinės ir edukacinės paslaugos, tokios, kaip maitinimas, vaikų teisių apsauga, meninis ir fizinis ugdymas, pavežėjimo ir kitos.

Paslaugų teikimas vardan paslaugų teikimo naudos neduoda. Sakė K.Trakšelys

Kad mokyklose teikiamos socialinės paslaugos yra pagalba šeimai, mano tik 3 proc. vaikų ir 15 proc. tėvų. Maitinimu mokyklose patenkinti tik trečdalis vaikų. Tyrimas atskleidė, kad mokyklų bendruomenė skeptiškai vertina socialinius bei specialiuosius pedagogus. Pastarųjų reikalingumu suabejojo ir patys mokytojai. Anot jų, nežinia, kam šis etatas reikalingas, kokias funkcijas šie pedagogai atlieka ir kad jų veikla visai nepastebima.

Neigiamai įvertintos ir sveikatinimo programos. Manoma, kad mokyklose neužtikrinama vaikų teisių apsauga. Tėvai nepatenkinti, kaip matinami jų vaikai, norėtų įvairesnių meninių užsiėmimų bei psichologo konsultacijų.

Anot šio tyrimo koordinatoriaus Kęstučio Trakšelio, socialinės paslaugos mokyklose valstybei brangiai kainuoja, todėl norėta išsiaiškinti, ar jomis realiai naudojamasi ir ar jos pateisina lūkesčius.

„Paslaugų teikimas vardan paslaugų teikimo naudos neduoda. Tyrimas ir parodė, kad šiomis paslaugomis menkai naudojamasi, matyt, dėl to, kad netenkina jų kokybė. Be to, ir patys kolegos gana skeptiškai vertina tokių pedagogų darbą“, – sakė K.Trakšelys. Jis įsitikinęs, kad ir pačios mokymo įstaigos galėtų domėtis ir atlikti tyrimus apie jų teikiamų paslaugų kokybę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius