Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 22

Socialinį būstą jaunos šeimos galės nuomotis

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad svarstoma plėsti galimybes gauti socialinį būstą jaunoms šeimoms.
Iki šiol socialinį būstą stačiusiai savivaldybei verslininkai siūlo nuomotis ir ilgainiui išsipirkti jau pastatytus naujus butus.
Kol jaunos šeimos laukia eilėje į socialinį būstą, numatoma galimybė joms teikti išmokas būsto nuomai privačiame sektoriuje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot jo, kol jaunos šeimos laukia eilėje į socialinį būstą, numatoma galimybė joms teikti išmokas būsto nuomai privačiame sektoriuje.

Anot D.Jankausko, išmokos būtų skiriamos atsižvelgiant į paramos gavėjų gyvenamąją vietą. „Numatomos platesnės galimybės jaunoms šeimoms, laukiančioms eilėje prie socialinio būsto, kad galėtų tokį būstą turėti bent laikinai, kol valstybinis bus pastatytas. Šiandien jos gali pretenduoti tik į gyvenamąjį plotą, kaip į socialinį būstą. Dabar numatoma, kad jie galės gauti nuomai pinigų ir galėtų nuomotis viešajame sektoriuje“, – teigė D.Jankauskas.

Kada ši tvarka būtų įgyvendinta, jis negalėjo pasakyti. Siūlymų paketą Vyriausybei numatoma pristatyti rudenį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius