-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 10

Socialiniai butai Kaune virsta pinigų plovykla

Kauno valdininkai, skandalingai išgarsėję tuo, kad už kišenės dydžio viešąjį tualetą paklojo pusę milijono litų, savo užmojais stebina ir toliau. Peržvelgus socialinio būsto remonto kainas galima rasti pribloškiamų skaičių.
Kauno savivaldybėje šiuo metu vyksta tyrimas dėl kai kurių valdininkų veiksmų.
Kaunas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Vargingai gyvenantiems žmonėms skirto dviejų kambarių 70 kvadratinių metrų socialinio būsto A.Juozapavičiaus prospekte Kaune remontas mokesčių mokėtojams kainavo net 148 tūkstančius litų. Maždaug tiek, už kiek galima nupirkti tokį butą, rašo „Lietuvos rytas“.

Aš pats tokius meistrus iš savo buto iškart išvyčiau. Net gipso plokštės neparuoštos dažyti, akis bado nelygumai. Tačiau už kvadratinio metro remontą rangovas užsiprašė 2168 litų, – sakė Algimantas Mileika.Bendrovei „Daknys ir Ko“ už durų nudažymą aliejiniais dažais buvo sumokėta pusantro tūkstančio litų, už plyšių mūro sienose užtaisymą – 20 tūkstančių. Beje, durys, nudažytos kone aukso vertės dažais, neatrodo patraukliai. Susidaro įspūdis, kad jos net nebuvo nušveistos, nes ankstesnė spalva persišviečia iš tolo.

Grindų lentų pakeitimas ir ant jų uždėtų vienų pigiausių popieriaus plaušo plokščių dažymas – 6,5 tūkstančio litų. Nors skelbiama, kad lentos buvo nuobliuotos, grindų paviršius liko nelygus, duobėtas. Negana to, jos girgžda.

Sienų, lubų paruošimas ir dažymas, kaip tvirtinama, labai geromis medžiagomis, kainavo apie 15 tūkst. litų. Tačiau iš tiesų šios nudažytos netolygiai, dažai – nuvarvėję. Vonioje prie gyvatuko plytelės vietomis – suskilusios.

„Aš pats tokius meistrus iš savo buto iškart išvyčiau. Net gipso plokštės neparuoštos dažyti, akis bado nelygumai. Tačiau už kvadratinio metro remontą rangovas užsiprašė 2168 litų. Iš profesijos esu statybininkas ir puikiai žinau, kad kainos rinkoje – maždaug perpus mažesnės“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo vakar socialiniame būste apsilankęs Kauno savivaldybės kontrolės komiteto pirmininkas Algimantas Mileika.

Sąmatą ketinama perduoti nepriklausomiems ekspertams, o paskui kreiptis į Kauno apylinkės prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius