Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 15

Socialiniai darbuotojai susirūpino dėl savo saugumo

Socialiniai darbuotojai, teikiantys globos ir slaugos paslaugas namuose seniems ir neįgaliems žmonėms, šeimoms, patiriančioms socialinę riziką, asmenims, priklausomiems nuo alkoholio ir narkotikų, sako, kad išgyventi iš gaunamos algos, ypač mieste, – sunku. Tačiau ne mažesniu iššūkiu esą kartais tampa ir darbo saugumas. Nors biudžete kItąmet numatyta socialiniams darbuotojams 15 procentų kelti algas, ministerija ragina ir savivaldybes saviems tam rasti pinigų. O dėl darbo saugumo dabar esą rengiamas saugumo priemones numatantis aprašas.
Linas Kukuraitis
Linas Kukuraitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilnietė Eugenija ir jos dukra Eglė, abi turinčios sunkią negalią, sako nežinančios, kaip reikėtų gyventi, jeigu nesulauktų dviejų pagalbininkių. Jos teikia kompleksinę socialinės globos ir slaugos pagalbą namuose.

Tačiau socialiniai darbuotojai ne visur laukiami. Devynerius metus dirbančiai su šeimomis, kurios patiria socialinę riziką, Vilniaus socialinės paramos centro socialinei darbuotojai Donatai teko klausytis ir keiksmažodžių, ir grasinimų susidoroti.

„Buvo atvejų, kai tikrai grėsė patirti fizinį smurtą. Kai socialinis darbuotojas vyksta į atvejį, kur jam gresia reali grėsmė, turėtų būti aiškiai nurodyta, kas turėtų palydėti darbuotoją, kokios saugumo priemonės jam užtikrinamos. Šiuo metu mes neturime tokios strategijos“, – pasakoja D.Amšiejūtė.

Iš 7 tūkstančių socialinių darbuotojų, tūkstantis algas gauna iš valstybės biudžeto. Kitais metais jiems , pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, darbo užmokestis didės 15 procentų. Didžiajai daliai atlygį moka savivaldybės.

Ministerija pradėjo rengti Socialinių darbuotojų saugumo priemones numatantį aprašą, kuris turėtų būti užbaigtas po keturių mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius