-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 27

Socialiniai darbuotojai: svarbu ne vien asfaltas gatvėse

Pirmadienį, minint Socialinio darbuotojo dieną, šios profesijos atstovai pareiškė, kad reikia daugiau dėmesio skirti ne gatvėms, o paslaugoms žmogui.
Iki šiol socialinį būstą stačiusiai savivaldybei verslininkai siūlo nuomotis ir ilgainiui išsipirkti jau pastatytus naujus butus.
Socialiniams darbuotojams tenka dirbti su probleminėmis šeimomis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Asfaltas

Socialinių darbuotojų diena Lietuvoje minima jau šeštą kartą. Vien Klaipėdoje suskaičiuojama apie pora šimtų šios profesijos atstovų.

Anot Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pirmininko Sauliaus Liekio, ši profesija Lietuvoje dar gana jauna, atsirado tik 1990–1991 m.

„Tai darbas su žmonėmis, tai galimybė padėti suklupusiems žmonėms. Motyvuoti juos, kad nors kiek keistųsi“, – teigė pašnekovas.

Socialiniai darbuotojai ne kartą pabrėžė, kad šios profesijos atstovų atlyginimai – daugiau nei kuklūs, tačiau ir per šventę prisiminė nepriteklių. „Norėtųsi daugiau garantijų – tenka dirbti su probleminiais žmonėmis, buvusiais kaliniais, prekybos žmonėmis aukomis. Kyla daug problemų, niekada negali žinoti, kas kada pakiš peilį“, – teigė Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Carito“ vedėja Rasa Senkienė.

Anot jos, galėtų būti papildomai apdrausta socialinių darbuotojų sveikata ar jų gyvybė. Kaip pavyzdį ji pateigė vieną Klaipėdos socialinę darbuotoją, dirbančią tik su buvusiais kaliniais. Kasdien jai tenka susitikti su narkotikus vartojančiais asmenimis, vežioti juos pildyti įvairių dokumentų.

„Yra įvairių būdų, kaip pagerinti socialinių darbuotojų darbo sąlygas, kaip papildomo atostogos, įvairios lengvatos”, – teigė S.Liekis.

Piktinamasi, kad užsimojus naikinti darbo rinkos teritorinius mokymo centrus gali tekti važinėti į  Vilnius pasikelti kvalifikacijos.

„Klaipėdai reikia ne tik gero asfalto, bet ir paslaugų žmogui“, – sakė S.Liekis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius