-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

Socialinio būsto laukiantys žmonės į „Perkūnkiemį“ nesikraustys

Nors Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija siūlė valstybei paėmus paskolas iš banko socialinio būsto laukiančioms šeimoms pirkti neparduotus butus naujos statybos namuose, valdžia tokio pasiūlymo atsisakė.
Perkūnkiemio gatvės gyventojai, neišsipirkę garažų, automobilius stato draudžiamose vietose, nes kitur nėra kur.
„Perkūnkiemio“ kvartalas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie 20 tūkstančių šeimų Lietuvoje laukia socialinio būsto. Neseniai Nekilnojamojo turto plėtros asociacija pasiūlė valstybei šiems žmonėms pirkti butus namuose, kuriuose yra daugybė neparduotų butų, pranešė LNK. Buvo siūloma šiuos butus pirkti paėmus paskolas iš bankų ir sumokėti visą sumą per 10 metų. Buvo teigiama, kad bankininkai sutiktų socialinio būsto išperkamąją nuomą finansuoti su 3-4 proc. metinėmis palūkanomis.

Tarp namų, kuriuose galėtų būti perkami butai socialinio būsto laukiantiems žmonėms, buvo minimas sostinės kvartalas „Perkūnkiemis“, taip pat namai sostinės Gabijos bei Vydūno gatvėse. Kai kurie šių namų gyventojai aktyviai reiškė pasipiktinimą tokia galima būsima kaimynyste.

Tačiau šis pasiūlymas Vyriausybės paramos nesulaukė. Trečiadienį premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad tam biudžete nėra pinigų, pranešė LTV Naujienų tarnyba. Tiesa, jis pripažino, kad planas yra geras. Socialiniam būstui įsigyti šiais metais biudžete buvo skirta 70 milijonų litų, tačiau taupant pinigus ši suma buvo sumažinta beveik penkis kartus.

Nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos narys Arvydas Avulis LTV teigė, jog bus ieškoma kitų būdų, kaip finansuoti statybas – galbūt statyti policijos komisariatus, mokyklas ar ligonines.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius