-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

Socialinio būsto nuomininkai skolingi tūkstančius litų

Panevėžio miesto savivaldybėje vyko pasitarimas su elektros, šilumos energijos tiekėjais, socialinį būstą administruojančiomis bendrovėmis, kurio metu nuspręsta atlikti Savivaldybei priklausančio socialinio būsto reviziją.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip Savivaldybės administracijos direktorių Stasį Karčinską informavo AB „Panevėžio energija“ pardavimų tarnybos viršininkas Arvydas Kriaučiūnas, šiuo metu socialinio būsto nuomininkai bendrovei už suteiktas paslaugas skolingi beveik 1,1 mln. Lt, teigiama išplatintame pranešime.

„Problemų turime išieškodami skolas – šie vartotojai neturi turto ir pajamų, teismai jiems negali įteikti procesinių dokumentų, nes neranda gyvenamojoje vietoje. Kita problema – nuomininkai neleidžia mūsų specialistams įrengti individualių apskaitos prietaisų. Įsiskolinimai bent jau nedidėtų, jei žmonės susitvarkytų dokumentus šildymo ir karšto vandens kompensacijoms gauti. Nuomininkai nepasirūpina net ir šių lengvatų gavimu“, – teigė A.Kriaučiūnas.

Elektros energijos tiekėjams socialinio būsto gavėjai skolingi apie 9 tūkst., būstą administruojančioms bendrovėms – beveik 240 tūkst. Lt.

„Turime gyventojų, už paslaugas nemokančių net 15 metų“, – sakė AB „Panevėžio butų ūkis“ direktorius Gintaras Ruzgys.

„Žinome, kad yra išvykusiųjų gyventi į užsienį, butus gyventi leidusių kitiems. Yra ir daugiavaikių šeimų, likusių gyventi keliuose kambariuose, nors vaikai jau užaugę ir gyvena atskirai“, – informavo Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Rasa Rimšienė.

„Šios problemos turi būti sprendžiamos nedelsiant. Savivaldybė peržiūrės sutartis su socialinio būsto nuomininkais, aiškinsis, ar visuose butuose gyvena tie žmonės, kam jie buvo skirti. Su naujaisiais nuomininkais bus pasirašomos terminuotos 3 metų sutartys, numatant griežtesnį pajamų ir turto tikrinimą. Taip pat bus svarstomos galimybės piktybiškus skolininkus keldinti į prastesnį būstą. Siekdami nebedidinti įsiskolinimų paslaugų tiekėjams, su jais daugiau bendradarbiausime informuodami apie planuojamus įkeldinti ar iškeldinti žmones“, – teigia Savivaldybės administracijos direktorius S.Karčinskas.

Šiuo metu Savivaldybė išnuomojusi per 430 butų, juose gyvena daugiau kaip 1,3 tūkst. nuomininkų. Socialinio būsto laukia 652 asmenys ir šeimos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius