Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 01

Šokiruotas A.Dulkys apie eiles prie Klaipėdos ligoninės: „Aš nesu matęs tokio dalyko“

Prie Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Jūrininkų ligoninė“ nusidriekė eilė gyventojų, norinčių užsiregistruoti pas kardiologą. Eilėje išsirikiavę žmonės ankstų rytą šalo lauke. Skaičiuojama, kad laukiančiųjų galėjo būti iki šimto. Kodėl atsirado tokia problema? Apie tai – pokalbis 15min video laidoje „15/15“ su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Dulkys paskelbė, kaip bus sprendžiama problema:

  • Pacientai su siuntimu bus registruojami kasdien, o ne vieną kartą per mėnesį.
  • Bus atverta daugiau laikų kardiologo konsultacijoms.
  • Bus perdėlioti gydytojų darbo grafikai, kad kuo daugiau pacientų gautų tokių konsultacijų, kokių reikia.

– Ministre, sureaguokite į Valstybinės ligonių kasos komentarą. Jos atstovė sakė, kad finansavimo arba kvotų problemos šioje situacijoje nėra.

– Šituos dalykus galima nesunkiai patikrinti ir, matyt, tą bus galima pasiaiškinti, bet aš tai pradėčiau nuo kitko. Man labai keista atrodo, kai mes, valstybinės institucijos, įstaigos, žmonės, vadovai, kurie esam atsakingi už šitą sistemą, visą laiką pradedame nuo pasiteisinimų.

Valstybinė ligonių kasa nemato jokių problemų, tik mes turime nonsensą, kad žmonės šąla lauke, stovi prie gydymo įstaigos, laukia pas kardiologą. Tai aš situaciją vertinu neigiamai. Dar kartą sakau, tai yra toks nonsensas, kokio aš dar, na, nesu matęs tokio dalyko. Ir tuo labiau, kad tai yra žmonės, kurie jau turi sveikatos problemų. Jie eina į gydymo įstaigą, ieško pagalbos, o pati gydymo įstaiga taip organizuoja darbą, kad tie žmonės turi stovėti lauke. Tai čia elementarios empatijos, sakykime, klausimas. Aš lankiausi ne vienoje Lietuvos gydymo įstaigoje ir dar niekur nemačiau tokio dalyko. Tikiuosi, kad daugiau nepamatysiu.

– Ar jūs matote savo atsakomybę šioje situacijoje ir apskritai šioje problemoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius