Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

„SOLO 2009“ – tūkstantmečio koncertas

Vienas garsiausių Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) projektų „SOLO“ šiais metais sukvies ne tik geriausiai dainuojantį, bet ir šokantį Vakarų Lietuvos jaunimą.
Klaipėdos universiteto studentų sąjungos rengiamas konkursas tampa tramplinu į populiarumą jauniems muzikantams.
Klaipėdos universiteto studentų sąjungos rengiamas konkursas tampa tramplinu į populiarumą jauniems muzikantams. / KUSS nuotr.

„Šis konkursas – tai puiki galimybė parodyti save plačiajai auditorijai ir būti įvertintiems. Kiekvienais metais atlikėjus vertina kompetentinga komisija, kuri ir išrenka nugalėtojus,“– teigė viena iš renginio organizatorių Aušra Majauskaitė.

Projekto „Solo“ dėka išgarsėjo daugelis muzikinių grupių ir atlikėjų. Konkurse dalyvavo dabar jau gerai žinomos muzikos grupės: „Arrogantics“, „Funk you“, „Flaer“ ir „Jambazoo“. Taip pat atlikėjai Onsa bei Ernesta Prūsaitė.

„Dalyvavimas šiame konkurse davė nemažai patirties. Grupei „Arrogantics“ tai buvo apskritai pirmas ir paskutinis konkursas. Jame mes turėjome puikią galimybę patikrinti savo kuriamą muziką prieš muzikos specialistus ir publiką. Kadangi laimėjome tiek komisijos, tiek publikos simpatijas, tai buvo didelis postūmis grupei toliau vystyti savo kūrybinę veiklą teisinga linkme, “ – savo patirtimi dalinosi grupės „Arrogantics“ vokalistas Karolis Rupkus.

Projektas skirtas Lietuvos vardo 1000–mečiui pažymėti, todėl visi dalyviai turės galimybę individualiai susipažinti ir prisiliesti prie lietuvių liaudies muzikos ar šokio. Kiekvienas dalyvis gaus užduotį – atlikti autentišką, arba harmonizuotą lietuvių liaudies kūrinį.

Prieš finalinį „Solo 2009“ koncertą vyks dvi atrankos (lapkričio 5–6 d.), kuriose bus vertinamas dalyvių muzikalumas, kūrybingumas bei originalumas.

Šiais metais nenurodoma konkreti meninė sritis – dalyvauti projekte gali šokantys, dainuojantys ar įvairiais muzikiniais instrumentais grojantys jaunuoliai (nuo 14 iki 29 m.).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius