Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

„Solo“ suskambės liaudiška daina

Klaipėdos universiteto studentų sąjungos organizuojamas „Solo 2009 – tūkstantmečio koncertas“ šiais metais kvies dalyvius atlikti lietuvių liaudies dainas.
"Solo" atrankos akimirkos.
"Solo" atrankos akimirkos. / KU nuotr.

Gruodžio 4 dieną 17 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto mokomajame teatre dėl „Solo 2009 – tūkstantmečio koncertas“ nugalėtojo vardo varžysis grupės: „DELYRO“, „Samtis“, „Nervas“, „4in1“, „Soul5“, „Konspiracija“ bei atlikėjos Marija Kamarauskaitė ir Eglė Ancevičiūtė.

Finalistai buvo atrinkti iš septyniolikos atlikėjų atrankos metu.

„Šiais metais „Solo“ konkurse apdovanosime ne tik pirmos vietos nugalėtoją bei publikos simpatiją, bet ir gražiausiai sudainuotos liaudiškos dainos atlikėjus. Šis koncertas yra skirtas Lietuvos tūkstantmečiui pažymėti, todėl visi dalyviai turės galimybę individualiai susipažinti su lietuvių liaudies muzika,“ - teigė viena renginio organizatorių Aušra Majauskaitė.

„Solo 2009 – tūkstantmečio koncertas“ nustebins ne tik atlikėjais, bet ir šokėjais.

„Šiais metais buvo puiki galimybė paminėti gražią Lietuvos vardo sukaktį. Todėl mes tikimės, kad koncertas bus tikrai įsimintinas. Būtent dėl to sugalvojome, kaip paįvairinti koncertą, kad jis taptų įdomus žiūrovams ir kitais metais norėtųsi vėl ateiti,“ - pasakojo Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentė Eglė Stankevičiūtė.

Kaip ir kiekvienais metais atlikėjų vokalą bei instrumentines partijas vertins kompetentinga komisija: dainų autorius ir atlikėjas, muzikos studijos „Grock“ vadovas Linas Švirinas, Menų fakulteto džiazo vokalo dėstytojas, grupės „Studija“ vokalistas Steponas Januška, to paties fakulteto plėtros koordinatorė, chorvedybos ir muzikos pedagogikos katedros vedėja Rūta Girdzijauskienė, projektų „Solo 2007: muzika prieš smurtą” ir „Solo 2008: muzikos suvienyti” koordinatorė Rasa Lukošiūnaitė bei Menų fakulteto teorijos ir istorijos katedros vedėja, profesorė,  Klaipėdos universiteto Senato pirmininkė – Daiva Kšanienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius