Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 20

„SOS vaikų kaimai“: jei parama nieko nekainuotų, ar pasirinktumėt padėti?

Metams įsibėgėjus, Lietuvos gyventojai kviečiami prisiminti, kad jau dabar galima skirti 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio pasirinktai organizacijai. Kaip teigia labdaros ir paramos fondo „SOS vaikų kaimai“ darbuotojai, tokia parama iš tiesų daro stebuklus globojamų vaikų gyvenimuose.
Veidrodis
Veidrodis / Organizatorių nuotr.

Laiku suteikta psichologinė pagalba gelbsti ne tik Lietuvos, bet ir nuo karo bėgančius Ukrainos vaikus. Vien šiuo metu organizacija padeda 2000 įvairaus amžiaus sudėtingo likimo vaikams, kurių didžiausia svajonė – saugi vaikystė.

Kaip veikia paramos skyrimas?

Lietuvos įstatymų numatyta tvarka, kiekvienas asmuo, gaunantis su darbo santykiais susijusias pajamas, turi sumokėti 20 % gyventojų pajamų mokestį (GPM). Kasmet gyventojai 1,2 proc. už praėjusius metus sumokėto pajamų mokesčio gali skirti pasirinktam paramos gavėjui, pvz., paramos fondui, sporto veiklai, vaikų darželiui ar kitoms ne pelno siekiančioms organizacijoms. Tokiu atveju, minėtieji 1,2 % GPM nesugrįžta atgal į bendrą valstybės biudžetą, o yra pervedami pasirinktam gavėjui.

Norint pajamas paskirstyti keliems fondams, yra galimybė dalinti procentus pagal poreikį pasirinktoms organizacijoms (0,6 % ir 0,6 % arba 1 % ir 0,2 % arba pagal savo nuožiūrą). Gyventojų patogumui paramą vienu prašymu galima skirti ir keleriems metams į priekį.

Kas gali skirti 1,2 % GPM?

Parama nieko nekainuoja, o ją galima skirti iki gegužės 2 d. Atkreiptinas dėmesys, kad skiriant GPM paramą būtina deklaruoti visas praėjusiais metais gautas pajamas – tik tokiu atveju parama pasieks gavėjus.

Verta žinoti, kad pajamų deklaravimas dažnai suteikia galimybę susigrąžinti dalį sumokėtų mokesčių. Todėl deklaruoti pajamas rekomenduojama tiems, kurie 2022 metais:

· bent kartą gavo atlyginimą;

· gavo pajamas iš nekilnojamojo turto nuomos;

· vykdė individualią veiklą su pažyma arba įsigiję verslo liudijimą;

· pelningai pardavė tam tikrą laiką nuosavybėje neišlaikytą transporto priemonę ar būstą;

· mokėjo įmokas į pensijų fondus.

Specialistai rekomenduoja nelaukti paskutinės minutės ir pajamas deklaruoti jau dabar.

Paskirti paramą tapo dar lengviau!

Nuo 2022 m. prašymą skirti 1,2 % GPM paramai galima tik per Valstybinės mokesčių inspekcijos elektroninio deklaravimo sistemą EDS. Tai padaryti leidžia naujasis paramos vedlys, kuris padeda greitai rasti norimą gavėją ir jo duomenis, pasirinkti skiriamos paramos dydį ir pateikti prašymą. Vidutiniškai paramos skyrimas užtrunka vos 3 minutes!

Jums – tai tik 3 minutės, o vaikams – tai gyvenimo galimybė

Paramos fondas „SOS vaikų kaimai“ prašo 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio skirti vaikams. Jūsų dėka vaikai ir jaunuoliai galės gauti būtiną pagalbą ir išpildyti savo didžiausias gyvenimo svajones: turėti galimybę išlaikyti vairavimo egzaminą, mokytis universitete, lankyti svajonių būrelį. Kai kurie šių vaikų pirmąkart patirs, kas yra laiminga vaikystė, kurioje nėra vietos baimei.

Kasdien dirbama tam, kad vaikai augtų pilnavertėse šeimose

Kartu su visuomenės pagalba labdaros fondo darbuotojai ir specialistai keičia grėsmėje atsidūrusių šeimų gyvenimus, suteikdami įvairiapusę pagalbą tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Pasak fondo atstovų, tai leidžia kurti saugesnę ir šviesesnę mūsų valstybės ateitį.

Atminkite, kad:

· 1,2 % GPM parama Jums nieko nekainuoja!

· Ją skirti užtrunka vos 3 minutes.

· Neskyrus grįžta į valstybės biudžetą.

Plačiau apie paramos skyrimą „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijai“ kviečiame skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius