Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 17

Sostinę apėmė „Darom“ karštinė (nuotraukos)

Lietuvoje jau trečią kartą rengiama aplinkos tvarkymo akcija „Darom2010“ sulaukė didelio žmonių palaikymo. Šeštadienio rytą vilniečiai užuot iki pusiaudienio drybsoję lovose griebė šiukšlių maišus, į parankę draugus bei šeimos narius ir patraukė tvarkyti savo miesto.
Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ sostinėje
Aplinkos tvarkymo akciją „Darom“ sostinėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Šiukšlės 15min

Nuo kiemų iki centrinių miesto gatvių, Neries ir Vilnelės pakrančių, visas miestas buvo pilnas klegesio ir šurmulio, kurį kėlė besitvarkantys vilniečiai. Apsiginklavę didžiuliais šiukšlių maišais ir pirštinėmis miestiečiai rinko šiukšles ne tik upių šlaituose, bet užsidėję botus nesibodėjo ir į Vilnelę įbristi.

„15min“ kartu su kino teatru „Pasaka“ taip pat prisidėjo prie šios gražios akcijos organizuodami talką nuo Aukštaičių ir Paupio gatvių sankirtos iki pat Tymo turgaus pabaigos. Kartu su miestiečiais Užupį švarino ir „Pasakos“ savanoriai, darbuotojai, akcininkai bei „15min“ kolektyvas. Kino teatro „Pasaka“ vadovė Rūta Bogužaitė džiaugėsi dideliu miestiečių palaikymu, bei kolektyvo entuziazmu: „Esame žmonės, kurie rūpinasi gamta. Mums norisi ne tik patiems sveikiau gyventi, bet ir populiarinti šias idėjas“.

„Darom“ ne tik švaros akcija, po kurios miestas atgimsta, bet ir puiki proga pabūti su draugais, linksmai praleisti laiką, užmegzti naujas pažintis ir prie gerų darbų sąrašo pridėti dar vieną nesavanaudišką poelgį. Savanorė Eglė džiaugėsi galimybe prisidėti prie miesto švarinimo: „Reikia tausoti gamtą ir švarinti ne tik savo kiemą, bet ir viską aplink“. Mergina džiaugėsi geru oru, ir smagiu laiku praleistu su draugais.

Akcijos organizatoriai tikisi, kad žmonės prisidėję prie aplinkos tvarkymo susimąstys apie aktualias ekologines problemas, savo veiksmų pasekmes bei bus socialiai aktyvesni.

Ekologijai neabejingus vilniečius kino teatras „Pasaka“ 20 val. kviečia į velokino seansą. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje, minant dviračio pedalus bus rodomas dokumentinis filmas „Grėsmingas signalas“. Šiuo seansu po atviru dangumi siekiama atkreipti dėmesį į elektros energijos naudojimo problematiką ir galimą mobiliųjų telefonų žalą sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius