-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Sostinėje vėl brangs bilietai!

Vilniaus miesto valdžia, dar praėjusių metų gruodį 50 proc. pakėlusi viešojo transporto bilietų kainas, jas kelia dar 20 centų. 1,8 Lt kainavęs bilietėlis miestiečiams atsieis 2 Lt.
Viešojo transporto bilietas
Viešojo transporto bilietas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Už tokį sprendimą balsavo 27 savivaldybės tarybos nariai, prieš pasisakė 14-a. Svarstant klausimą atsisakyta pirminių planų viešojo transporto bilietą branginti iki 2,1 Lt. Nuspręsta bilietų kainas peržiūrėti po trijų mėnesių.

„Sprendimas buvo ilgą laiką vilkinamas, tačiau atidėlioti ilgiau negalime. Tokia padėtis. Dabar nežymiai pakelsime kainas, o jau rytoj iš ryto į įmonę siųsime desantą, peržiūrėsime maršrutus, kur galima sutaupyti“, – sakė sostinės savivaldybės meras Vilius Navickas. Anot pašnekovo, tikimasi, kad daugiau artimiausiu metu bilietų branginti nereikės.

Nepadidinus bilietų kainų, miesto viešajam transportui esą grėstų bankrotas. Jau dabar savivaldybė „Vilniaus autobusams“ ir „Vilniaus troleibusams“  yra skolinga apie 87 mln. Lt.

„Kainas siūlėme kelti tiek, kad padengtume skylę Vyriausybei panaikinus pridėtinės vertės mokesčio lengvatas“, – „15min“ yra sakęs savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ generalinis direktorius Vaidotas Antanavičius.

Kaip ir branginant bilietus praėjusiais metais, šiemet bus paliktas pereinamasis laikotarpis – kurį laika galios ir pigesni bilietai, o vėliau jie bus keičiami brangesniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius