Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

Sostinės darželyje įtariamas smurtas prieš vaikus: nesišlapinti lovose mokė lyg kačiukus

Į 15min redakciją kreipėsi sunerimusi mama, kuri tikina, kad sostinės lopšelyje-darželyje „Delfinukas“ smurtaujama prieš vaikus. Mažiausiai 4 vaikų tėvai kreipėsi į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau galimai smurtaujanti auklėtoja vis dar dirba.
Vaikų darželis „Prasminga jaunystė“
Vaikų darželis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sužinojome, kad mūsų grupės auklėtoja netinkamai elgiasi su vaikais, juos muša, stumdo, mėto ant žemės. Asmeniškai mano vaiko tai nepalietė, bet palietė kitų grupės tėvų vaikus“, – situaciją anonimiškai pasakojo moteris.

Mažamečio vaiko mama pasakojo, kad auklėtoja ypač pyksta dėl mažamečių šlapinimosi į lovą.

„Jei vaikas šlapinasi į lovą, auklėtoja dar ir murkdo jo veidą į tą prišlapintą vietą. Moko kaip mažus kačiukus“, – kalba mama.

Pasak jos, apie šiurkštų auklėtojos elgesį neapsikentusi garsiai prabilo auklėtojos padėjėja. Penktadienį mažiausiai 4 vaikų tėvai parašė pareiškimą policijai ir siekia, kad auklėtoja nedelsdama paliktų savo pareigas.

Pradėjo tyrimą

Vilniaus miesto savivaldybės laikinoji Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovė Alina Kovalevskaja sako, kad savivaldybė niekada netoleruos tokių įvykių ir imsis pačių griežčiausių priemonių smurtaujančios auklėtojos atžvilgiu.

„Pasak darželio administracijos, pedagogo elgesys grupėje buvo stebimas, tačiau jokių incidentų neužfiksuota. Po šio įvykio bus vertinama, ar pedagogas gali toliau eiti pareigas, o tėvai apie tolesnę eigą bus informuoti nedelsiant. Dedamos visos pastangos, kad įstaigoje kuo skubiau būtų užtikrinta pedagogų darbo kokybė ir vaikų saugumas“, – komentavo A.Kovalevskaja.

Po šio įvykio bus vertinama, ar pedagogas gali toliau eiti pareigas, o tėvai apie tolesnę eigą bus informuoti nedelsiant.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorovskaja 15min patvirtino, kad policija gavo ne vieno tėvelio skundą dėl smurto nurodytame darželyje.

Policijos duomenimis, dėl netinkamo auklėtojos elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Remiantis Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalimi, už sukeltą fizinį skausmą mažamečiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Darželio-lopšelio direktorė situacijos detaliau pakomentuoti negalėjo, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Su smurtu kaltinama auklėtoja susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius