-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Sostinės gatvių tamsoje nebeskandins

Ketvirtadienio naktį sostinėje vyko eksperimentas – taupymo sumetimais buvo išjungtas apšvietimas dalyje Savanorių prospekto, o prie savivaldybės švietė tik kas trečias žibintas. Nors naktis praėjo ramiai, daugiau miesto skandinti aklinoje tamsoje neketinama.
Gatvė
Ketvirtadienio naktį sostinės savivaldybės atstovai įsitikino, kad miesto gatvių negalima palikti be apšvietimo. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio naktį tamsoje skendėjo Savanorių prospekto dalis nuo Gerosios Vilties iki Galvės gatvės. Pritemdytas buvo ir Konstitucijos prospektas nuo žiedo prie Vilniaus pedagoginio universiteto iki sankryžos su Kalvarijų gatve.

Nors šiose gatvėse tvyrojo tamsa, naktis buvo rami. Kaip informavo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, jokių su išjungtu apšvietimu susijusių įvykių – avarijų, užpuolimų – nebuvo. Tačiau, kaip teigiama komisariato išplatintame pranešime, gatvių užtemdymas paskatintų nusikalstamumą, sukeltų žmonėms nesaugumo jausmą ir turėtų neigiamos įtakos eismo saugumui.

Tai pripažino ir savivaldybės vicemeras Romas Adomavičius. Naktį apžiūrėjęs neapšviestas gatves, ketvirtadienio rytą jis pripažino, kad vaizdas ten buvo nykus. „Konstitucijos prospekte, kur degė kas trečias žibintas, apšvietimas atrodė pakankamas. O Savanorių prospektas atrodė kaip nykus miškas, o ne miestas“, – sakė vicemeras.

Todėl, jo teigimu, nuspręsta, kad jokių gatvių mieste naktį negalima paskandinti visiškoje tamsoje – magistralinėse gatvėse turės degti kas trečias žibintas, o kvartalų gatvėse ir kiemuose degs du žibintai iš trijų.

Be to, pasak R.Adomavičiaus, bus apšviestos visos sankryžos, o prie šviesoforų degs mažiausiai du žibintai. Taip pat bus apšviestos visos pėsčiųjų perėjos, viešojo transporto stotelės ir tokios vietos kaip požeminės pėsčiųjų perėjos.

„Tokiu būdu užtikrinsime saugumą“, – sakė vicemeras ir pridėjo, kad magistralinėse gatvėse, susilpninus apšvietimą, budės daugiau policijos pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius