-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Sostinės iždas 2010-aisiais nesieks milijardo

Vilniaus valdžia trečiadienį pradėjo svarstyti skurdesnį nei šiemet kitų metų biudžetą.
A.Kubilius prašė opozicijos paramos karpomam biudžetui
Planuojant kitų metų miesto biudžetą teks naudotis žirklėmis. / Egidijaus Jankausko/dienraščio 15 minučių nuotr.

Miesto taryba trečiadienį bendru sutarimu pritarė miesto iždo projekto pateikimui. Jame prognozuojama, kad 2010 metų Vilniaus iždas bus 77,6 mln. Lt mažesnis nei porą kartų karpytas šių metų biudžetas ir sieks 987,6 mlrd. Lt. 

„Tai, pavadinkime, techninis biudžetas, kurį sudėliojo Finansų departamentas. Kaip dėliosis skirtingų sričių finansavimas, paaiškės po diskusijų“, – aiškino Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus.

„Kitais metais biudžetas bus dar sudėtingesnis nei šiemet. Todėl siūlau pradėti jį svarstyti jau dabar“, – sakė meras Vilius Navickas.

Kad 2010-aisiais tvarkytis su miesto pajamomis ir išlaidomis bus sudėtinga, rodo ne vien tolesnio ekonomikos smukimo prognozės. Praėjusią savaitę Seime patvirtintame kitų metų Nacionaliniame biudžete, kur planuojami ir asignavimai savivaldybėms, joms ne tik numatyta skirti mažiau lėšų. Taip pat nuo 77 proc. iki 73 proc. apkirpta ta gyventojų pajamų mokesčio dalis, kuri atitenka savivaldos administracijoms. Pajamos iš šio mokesčio sudaro maždaug du penktadalius viso Vilniaus miesto biudžeto. Tiesa, biudžeto dar nepasirašė prezidentė Dalia Grybauskaitė, tačiau kol kas ji demonstravo paramą jam. 

Taip pat derėtų pastebėti, kad nemažą gabalą planuojamo Vilniaus biudžeto teks atiduoti ne miesto gyvenimui finansuoti, o skoloms grąžinti. Projekte numatoma, kad iš patvirtintų biudžeto asignavimų ir Privatizavimo fondo lėšų 136,4 mln. Lt bus skiriama įsiskolinimams už atliktus darbus, suteiktas paslaugas ir įsigytas prekes padengti, kurie bus užfiksuoti 2010 metų sausio 1 dieną.

Sostinės savivaldybės tarybai pritarus biudžeto projekto pateikimui, dabar jį svarstys įvairūs tarybos komitetai. Įprasta, kad savivaldybių iždai tvirtinami per pirmuosius biudžetinių metų mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius