-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Sostinės kiemsargiai streiko planus atidėjo iki vasario pabaigos

Sostinės savivaldybei miesto gatves prižiūrinčiai bendrovei grąžinus dalį skolos, kiemsargiams išmokėti atlyginimai už spalio mėnesį, o streiko planai nukelti bent jau iki vasario 20-osios.
Kiemsargis kasa sniegą
Kiemsargis kasa sniegą / 15min.lt skaitytojos Mortos Vaitkevičiūtės nuotr.

Pasak Vilniaus gatves prižiūrinčios bendrovės „Stebulė“ darbuotojų atstovės Valentinos Biatovos, tikimasi, kad iki vasario pabaigos savivaldybė perves dar dalį likusios skolos.

„Savivaldybė po truputį perveda. Už spalio mėnesį su kiemsargiais atsiskaitė praėjusią savaitę, dabar žadėjo pinigus sumokėti vasario 20 dieną. Jie nežada daug, bet po truputį. Gal iki 20 dienos pusė skolos bus grąžinta“, – pirmadienį BNS sakė bendrovės darbuotojų atstovė.

Pasak V.Biatovos, Vilniaus miesto savivaldybei nusprendus perpus sumažinti gatvių valymo darbų apimtis, kiemsargių atlyginimas siekia 400 litų, o atskaičius mokesčius gatvės teritorijų valytojai gauna po 350 litų.Anot V.Biatovos, bendrovės vadovybė prašė kiemsargių dar nestreikuoti.

„O dėl streikų, direktorius prašė kol kas nestreikuoti ir palaukti iki vasario 20-osios“, – teigė V.Biatova.

Tai ne pirmas kartas, kai savivaldybei sumokėjus dalį skolos bendrovei, streiko planai atidedami.

Spalio pabaigoje Europos aikštėje protestavę kiemsargiai skundėsi nuo liepos nemokėtais atlyginimais ir streikuoti žadėjo nuo gruodžio 1-osios. Tačiau gruodį bendrovės „Stebulė“ vadovybei su Vilniaus miesto savivaldybe pradėjus derybas dėl skolų grąžinimo grafiko ir išmokėjus atlyginimus už rugsėjo mėnesį, kiemsargiai streiko planus atidėjo iki sausio pabaigos.

„Na, skolų grąžinimo grafikas kol kas nėra aiškus“, – pirmadienį BNS sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Per praėjusių metų spalio pabaigoje kiemsargių surengtą protesto akciją socialdemokratas R.Adomavičius teigė, esą bendrovė „Stebulė“ iš banko galinti paimti paskolą kiemsargių atlyginimams išmokėti, kurią dalimis grąžintų savivaldybė.

„Kol kas ieškome sprendimų. Iš principo esame sutarę, kad eisime vienu keliu, bet turim dar galutinai susiderėti, kadangi turi dalyvauti finansinė institucija, tai šiuo metu nėra galutinio atsakymo. Bet mes kryptį žinome ir ja einame“, – sakė vicemeras, patvirtinęs, kad tariamasi, jog skola bendrovei būtų grąžinta išmokant jos paimtą paskolą.

„Taip, būtent tą ir darome“, – teigė R.Adomavičius.

Politiko teigimu, skola „Stebulei“ šiuo metu svyruoja tarp 15–16 mln. litų.

Pasak V.Biatovos, Vilniaus miesto savivaldybei nusprendus perpus sumažinti gatvių valymo darbų apimtis, kiemsargių atlyginimas siekia 400 litų, o atskaičius mokesčius gatvės teritorijų valytojai gauna po 350 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius