-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 23

Sostinės „mikriukai“ vežios pigiau, bet tik nuo rugsėjo vidurio

Sostinės savivaldybė privatiems vežėjams iki Naujųjų metų leis taikyti ankstesnes kainas: mikroautobusai keleivius veš už 3 Lt, autobusai už 2 Lt. Tiesa, Vilniaus gyventojams kainų sumažėjimo dar teks palaukti – tokį sprendimą sostinės taryba žada priimti tik rugsėjo 12-ąją.
Mikroautobusai
Mikroautobusai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Privatūs vežėjai jau kuris laikas netveria pykčiu: naujajai viešojo transporto bilietų sistemai susidūrus su rimtais nesklandumais, leista pardavinėti 2 Lt kainuojančius vienkartinius troleibusų ir autobusų bilietus, tuo metu privatininkai keleivius nuo rugpjūčio 15-osios turi vežioti padidintomis kainomis. Kelionė mikroautobusu šiuo metu kainuoja 3,5 Lt, privačiu autobusu – 2,5 Lt.

Sostinės vicemeras Romas Adomavičius 15min.lt patvirtino, kad Vilniaus miesto savivaldybė privatiems vežėjams leis sumažinti kainas.

„Jeigu jau grąžinome padėtį, kuri buvo, tai grąžinkime viską korektiškai, taip pat ir jiems, nes antraip būtų neteisinga“, – sakė jis.

Privačių bendrovių atstovai anksčiau piktinosi, jog savivaldybė privertė padidinti kainas neatsiklaususi jų nuomonės.

Bus nustatytas griežtas grafikas, kurio mikroautobusų vairuotojai privalės laikytis, ko šiuo metu jie nedaro. Vairuotojai turės elgtis kultūringai, - sakė R.Adomavičius.

Kaip jau buvo skelbta, po Naujųjų mikroautobusai sostinės centre nevažinės, privatūs vežėjai tik priveš keleivius iš atokiausių gyvenamųjų teritorijų prie pagrindinių maršrutų.

Vežėjus išstumti iš centro nusprendusi Vilniaus valdžia jau kuris laikas aiškina, jog keleiviams taip bus tik patogiau.

„Nebus taip, kad jie negalės į centrą įvažiuoti. Specialistai sudarys naujus maršrutus, tačiau šiandien negaliu pasakyti, kuris maršrutas kur veš. Maršrutai bus logiškai sudėlioti, nebus taip, kad mikroautobusu bus vežama tik iki viešojo transporto pirmosios stotelės, jie veš ir toliau“, – 15min.lt sakė R.Adomavičius.

Patvirtinusi naujuosius maršrutus Vilniaus miesto savivaldybė skelbs viešuosius konkursus, kuriuose dalyvaus privatūs vežėjai.

„Sutartyse su vežėjais bus išdėstytos sąlygos, reikalausime kokybės. Bus nustatytas griežtas grafikas, kurio mikroautobusų vairuotojai privalės laikytis, ko šiuo metu jie nedaro. Vairuotojai turės elgtis kultūringai“, – sakė vicemeras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius