Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Sostinės savivaldybės auditoriams užkliuvo paskaitų kainos

Sostinės savivaldybės auditoriai Vilniaus visuomenės sveikatos biurą (VVSB) kaltina švaisčius sostinės savivaldybės biudžeto pinigus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sostinės savivaldybės auditoriai patikrino, ar skaidrūs buvo VVSB viešieji pirkimai – iš viso už maždaug 225 tūkstančius litų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Audito ataskaitoje pateikiama, kad VVSB pirko įvairių mokymų paslaugų, o už akademinę valandą mokėdavo vidutiniškai po 833 litus.

Kontrolierių manymu, VVSB ne tiktai permokėdavo už mokymo paslaugas, bet lėšų skirdavo ir mokėti už neįvykusius renginius.

Pavyzdžiui, viena paskaita nėščiosioms ir jau vaikų susilaukusioms moterims kainavo beveik 700 litų. Iš viso tokių paskaitų VVSB buvo užsakęs 80.

Dar didesnes sumas VVSB mokėjo už paskaitas, per kurias sostinės moksleiviams specialistai pasakojo apie alkoholio, tabako ir narkotikų žalą. Už 80 tokių paskaitų buvo sumokėta beveik 70 tūkst. litų.

VVSB moksleiviams surengė ir 16 diskusijų, per kurias apie sveiką mitybą su vaikais kalbėjosi žinomi aktoriai. Vienos tokios diskusijos kaina – apie 2 tūkst. litų.

Kontrolierių manymu, VVSB ne tiktai permokėdavo už mokymo paslaugas, bet lėšų skirdavo ir mokėti už neįvykusius renginius.

Auditorių ataskaitoje teigiama, kad viešųjų pirkimų dokumentai galėjo būti klastojami sudarant sąlygas konkursus laimėti konkretiems jų dalyviams.

Įtarimų kontrolieriams sukėlė ir tai, kad, pavyzdžiui, veiklos viešinimo konkurse didesnę kainą nei laimėjusi viešųjų ryšių agentūra siūlė viena įmonė, prekiaujanti batais.

VVSB direktorius Vytautas Šaduikis gynėsi, kad jo vadovaujama įstaiga viešuosius pirkimus vykdė pagal visus reikalavimus ir įstatymams nenusižengė: „Mes nesutinkame su tokia auditorių nuomone ir norėtume, kad auditas būtų pakartotas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius