Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Sostinės savivaldybės opozicija kaltina Artūrą Zuoką permokant bendrovei „City Service“

Sostinės savivaldybės opozicija merą Artūrą Zuoką kaltina permokant bendrovei „City Service“ už vaikų darželių bei mokyklų šildymą ir karštą vandenį, rašo „Vilniaus diena“.
Šildymas
Šildymas / Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Vilniaus savivaldybės tarybos opozicija tikina, kad miestas jau beveik dešimtmetį permoka bendrovei „City Service“ už vaikų darželių bei mokyklų šildymą ir karštą vandenį.

Opozicinės konservatorių frakcijos lyderio Vido Urbonavičiaus teigimu, savivaldybės administracija su paslaugos tiekėju atsiskaito ne pagal skaitiklių parodymus, o pagal maksimalias normas 1 kvadratiniam metrui ploto per mėnesį.

„Toks skaičiavimas nelogiškas. Visur mokama už tiek, kiek sunaudoji ir kiek parodo skaitikliai. Visi taip moka, tik ne miesto savivaldybė, kuri turėtų taupyti miestiečių pinigus“, – dėstė V.Urbonavičius.

Pasak jo, miesto valdžia dabar moka už darželių plotą, kuris iš esmės nešildomas.

„City Service“ atstovas ryšiams su visuomene Vilius Mackonis, pažadėjęs pasidomėti miesto ir bendrovės sutarties sąlygomis, vėliau į skambučius nebeatsiliepė.

A.Zuoko bendražygis sostinės tarybos narys Kęstutis Nėnius, užimantis Vilniaus šilumos tinklų direktoriaus pavaduotojo postą, mano, kad miesto opozicija užsiima politikavimu, o dėl dabar savo keliamų problemų kalti gali būti tik patys.

„Jie tą sutartį pasirašė pernai, kai savivaldybei vadovavo Raimundas Alekna, tai kodėl jie tada taip nesusirūpino? Manau, tai tiesiog bandymai papolitikuoti, pakenkti miesto vadovams. Aš tos sutarties nemačiau, reiktų gilintis į ją, tačiau bet kokiu atveju konservatoriai turėjo nemažai laiko patys tuos reikalus sutvarkyti“, – sakė K.Nėnius.

Politikas tikino rimtai nežiūrintis ir į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pareiškimą, esą sutartis pasirašyta pažeidžiant įstatymus. Anot jo, tokiu atveju pati tarnyba galėtų imtis veiksmų sutartį su „City Service“ nutraukti, tačiau to nedaro.

V.Urbonavičiaus nuomone, sąskaitas miestui bendrovė „City Service“ apskaičiuoja ne be mero Artūro Zuoko žinios. Miesto opozicija skaičiuoja, kad per dešimtmetį „City Service“ įmonių grupė iš miesto biudžeto galimai nušvilpė milijonus litų.

„Sugretinus visus faktus, akivaizdu, kad 2002 m., kai A.Zuokas pirmą kartą tapo meru, ši įmonių grupė iš savivaldybės galbūt neteisėtai išsiurbė per 100 mln. litų“, – kaltinimus žėrė V.Urbonavičius.

Anot jo, opozicinės frakcijos kreipėsi į Prezidentę, generalinį prokurorą ir specialiąsias tarnybas su prašymu atlikti savivaldybėje ir bendrovėje „City Service“ finansinį auditą, taip pat patikrinti, kiek pinigų ši bendrovė sumokėjo už miesto mokyklų, darželių šildymą ir karštą vandenį bendrovei „Vilniaus energija“. Kainos skirtumas esą parodys, kiek savivaldybė galbūt neteisėtai permokėjo mokesčių mokėtojų lėšų.

Visi pavieniai sostinės savivaldybės tarybos frakcijų bandymai nutraukti sutartį su bendrove „City Service“ buvo nesėkmingi.

Prieš kelis mėnesius tuomečio mero R.Aleknos vadovaujama taryba taip pat bandė atsisakyti „City Service“, tačiau politikai nesiryžo to padaryti dėl galbūt kilsiančių teismų procesų ir liepė departamentams išsamiau paanalizuoti problemą. Vadovaujant merui A.Zuokui Tvarkos ir teisingumo frakcija dar kartą inicijavo balsavimą dėl sutarties nutraukimo, tačiau vien opozicijos balsų sutarčiai nutraukti tąkart nepakako.

VPT vasarį pareiškė, kad Vilniaus savivaldybė turėtų nutraukti beveik 122 mln. litų vertės sutartį su koncerno „Icor“ (buvęs „Ru-bicon“) kontroliuojama nekilnojamojo turto priežiūros bendrove „City Service“ ir, jei reikia, surengti naują konkursą. VPT įvertino Vilniaus savivaldybės administracijos skelbtą miesto vaikų darželių ir mokyklų pastatų priežiūros bei šilumos ir karšto vandens tiekimo konkursą ir nustatė, kad dalyvių kvalifikacijos reikalavimai dirbtinai ribojo konkurenciją, neužtikrino skaidrumo, todėl savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, o sandoris yra niekinis ir negaliojantis.

Pakartotina trejų metų 121,73 mlm. litų vertės sutartis su „City Service“ pasirašyta 2010 m. lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius