Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

Sostinės skverams suteikti Vazų, A.Ramanausko vardai, Lvivo vardu pervadinta Lvovo gatvė

Sostinės skverams suteikti Abiejų Tautų Respublikos valdovų Vazų, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago pavadinimai, taip pat Lvivo vardu pervadinta Lvovo gatvė.
Lvivo gatvė
Lvivo gatvė / Sauliaus Žiūros nuotr.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, kad pagerbiant Švedijos ir Abiejų Tautų Respublikos valdovų dinastiją, Vazų pavadinimas suteiktas Senamiestyje Bazilijonų ir Aušros Vartų gatvių sankirtoje esančiam bevardžiam skverui.

A.Ramanausko skveras atsiras Žirmūnų seniūnijoje tarp Verkių ir Ulonų gatvių. Vieta skverui parinkta atsižvelgiant į tai, kad teritorijoje yra garsių tarpukario Lietuvos karininkų, tokių kaip Povilo Lukšio, generolų Jurgio Kubiliaus ir Silvestro Žukausko vardais pavadintos gatvės. Su Lietuvos kariuomene susijusios ir Ulonų, Lakūnų, Apkasų, Rinktinės gatvės.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vazų dinastijos skveras
Sauliaus Žiūros nuotr./Vazų dinastijos skveras

Vilniaus politikai patvirtino ir sprendimui pervadinti Lvovo gatvę pervadinti Lvivo vardu, suteikti pavadinimus naujai suplanuotoms gatvėms. Naujininkuose gatvėms suteikti Radviliškio ir Kuršėnų pavadinimai, o Pilaitės seniūnijoje – Žintų gatvė.

Savivaldybė pabrėžia, kad Lvivo vardu gatvė Šnipiškėse pervadinta po to, kai Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, daugelis pradėjo solidariai vartoti tikslius dabartinius šios šalies vietovardžius pagal jų transkripciją iš ukrainiečių kalbos. Lentelės šioje gatvėje, taip pat ir viešojo transporto stotelės pavadinimas jau pakeisti prieš kurį laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius