Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 20

Sostinės valdžia mėgins tramdyti iš turistų išmaldos prašančius elgetas

Vilniaus miesto savivaldybė mėgins kovoti su vietos elgetomis, prašančiais pinigų iš užsienio turistų.
Pensijos belaukiant
Pensijos belaukiant / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Vilniaus žinios

Savivaldybės darbuotojai susitiko su gidų ir turizmo įmonių atstovais ir sutarė, kad gidai praneš Viešosios tvarkos skyriui apie atvejus, kai išmaldos prašytojai prašo iš turistų pinigų.

Sostinės valdžia taip pat žada savaitgaliais, kai mieste lankosi daugiau turistų grupių, sustiprinti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų budėjimą, dažniau važinėti planuoja socialinės tarnybos autobusas, pranešė savivaldybė.

Per susitikimą nuspręsta, kad Lietuvos gidų gildijos atstovai užsieniečiams viešins informaciją, jog išmaldos prašymas, kaip ir jos davimas, yra neteisėtas ir tokie veiksmai problemos neišsprendžia. Tokia informacija bus platinama ir per turizmo informacijos centrus, maitinimo įstaigas, viešbučius.

Lietuvos gidų gildijos atstovai užsieniečiams viešins informaciją, jog išmaldos prašymas, kaip ir jos davimas, yra neteisėtas ir tokie veiksmai problemos neišsprendžia.

Vilniaus miesto taryba 2011 metų lapkritį priėmė sprendimą, kad gatvėse draudžiama prašyti išmaldos ar ją duoti, aukoti. Draudimas netaikomas religinėms apeigoms ir kulto ceremonijoms, vykstančioms bažnyčiose ir aplink jas, taip pat renginiuose, kuriems išduotas leidimas dėl suderintos renginio vietos, laiko ir formos.

Dėl išmaldos prašymo ar davimo numatyta administracinė atsakomybė - nuo įspėjimo iki 2000 litų baudos.

„Litas ar du elgetaujančiam žmogui tik dar labiau juos klampina, todėl naudingiau jiems suteikti informaciją, kur galima kreiptis dėl nakvynės, apgyvendinimo ar maitinimo. Mūsų tikslas nėra kažką nubausti, tikslas – keisti žmonių požiūrį, supratimą, kad duotas litas gatvėje žmogaus problemų nesprendžia“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Savivaldybės duomenimis, pernai 1294 benamiams suteiktos 6118 socialinės paslaugos: informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo, nakvynės, maitinimo, asmeninės higienos ir priežiūros paslaugos, skirtos vienkartinės pašalpos asmens tapatybės dokumentams pasigaminti, kitoms būtinosioms išlaidoms.

Šiemet dėl išmaldos prašymo ir davimo nubausta 16 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius