Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25

Sovietinius herbus nuo Kauno tilto nuims ketvirtadienio vakarą

Sovietinių herbų nuėmimo nuo Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto Kaune darbai prasidės ketvirtadienio vakarą. „Kauno švaros“ logistikos direktorius Vygantas Gudėnas BNS sakė, kad darbus planuojama pradėti apie 20 valandą.
Aleksoto tiltas Kaune
Aleksoto tiltas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Taip, ketiname rytoj. Sutartis pasirašyta ir ketiname imti – rangovas žada, kad vakare apie 20 valandą. Reikės užsidaryti vieną eismo juostą“, – trečiadienį sakė V.Gudėnas.

Pasak jo, ketvirtadienį darbai bus pradėti vienoje iš tilto pusių, o nuo pilonų, esančių ties kita tilto puse, herbai bus nuimami jau kitą dieną.

V.Gudėno teigimu, „Kauno švaros“ skelbtą viešųjų pirkimų konkursą herbų nuėmimui laimėjo bendrovė „Švykai“, teikianti specializuotas tiltų remonto, pramoninių objektų ir laivų antikorozinio remonto, pastatų konstrukcijų priešgaisrinio padengimo ir pramoninio valymo paslaugas.

Savivaldybė herbus nuims po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą. Nuėmimo darbams gautas Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio ir Kauno miesto Savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus sutikimas.

Turės atlikti darbus iki kovo 10

Viešųjų pirkimų konkurso techninėje specifikacijoje buvo nurodoma, kad laimėtojas turės nuimti iš viso 32 metalinius simbolius. Po metalinių simbolių nuėmimo kolonų paviršius turi būti aptaisytas apdailos cementinėmis fasado plokštėmis, atitinkančiomis pilonų spalvą.

Laimėtojas darbus privalės atlikti iki kovo 10 dienos.

Dabartinis tiltas su sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius