Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 29 /21:34

Sovietų Sąjungą šlovinančio Olego Gazmanovo koncerte nuskambėjo Lietuvoje pasipiktinimą sukėlusi daina

Sekmadienio vakarą žmonės rinkosi į Sovietų Sąjungą dainoje šlovinančio atlikėjo Olego Gazmanovo koncertą. Viena paskutinių skambėjusių dainų buvo rezonansą Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse sukėlusi „Sdielan v SSSR“ (rus. – pagamintas SSSR), kurią dainininkas atliko paprašius publikai.
Olego Gazmanovo koncertas
Olego Gazmanovo koncertas / Dariaus Jakubausko nuotr.

Tiesa, iš pradžių dainos pavadinimą sušuko tik keli netoli scenos stovėję žmonės. O.Gazmanovas paprašė jo neprovokuoti ir teigė pirmiausia atliksiąs kitą dainą.

Paskui dainininkas paklausė publikos, kokios dainos ši norėtų, ir pats priminė, kad  jį padainuoti „Sdielan v SSSR“ provokuoja grupelė žmonių. Atsiklausęs publikos  O.Gazmanovas užtraukė dainą apie SSSR.

„Nufotografuokit, kad publika pati nori išgirsti šitą dainą“, – kalbėjo O.Gazmanovas.

Atlikėjui atkišus mikrofoną į minią dainą apie SSSR skandavo ir publika. Žiūrovai O.Gazmanovą sutiko šiltai, beveik po kiekvienos dainos jam teikė gėles.

Koncerte, organizatorių teigimu, buvo apie 5000 žmonių. Pradėdamas pasirodymą atlikėjas pasidžiaugė, kad niekas nesutrukdė jam atvykti į Lietuvą ir išvysti susirinkusiųjų.

Minint Rusijos konstitucijos dvidešimtmetį, Kremliuje prieš keletą savaičių nuskambėjo Sovietų Sąjungą šlovinanti daina, kurioje rusų atlikėjas Baltijos valstybes vadina savo šalimi.

Po prezidento Vladimiro Putino kalbos viena iš pirmųjų nuskambėjo Rusijos propagandinio karo dalyviu vadinamo Olego Gazmanovo daina „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“. Jai skambant, scenoje buvo rodomas didžiulis Sovietų Sąjungos žemėlapis.

„Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova – tai mano šalis! Sachalinas, Kamčatka, Uralo kalnai – tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgis, Kazachstanas, Kaukazas, ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų Sąjungoj, padarytas aš SSSR!“, – tokie yra O.Gazmanovo dainos „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“ žodžiai.

Lietuvos politikos ekspertai šį renginį vadino gėdinga provokacija ir politinės propagandos dalimi. Opozicijos atstovai ragino uždrausti O.Gazmanovui atvykti į Lietuvą.

Algis Ramanauskas internete išplūdo Gazmanovą ir jo gerbėjus. Jis O.Gazmanovą pavadino russonacistiniu minedu. Ši daina papiktino ir kitus Rytų Europos politikus.

Koncerto organizatoriai – įmonė „Gyvos muzikos klubas“.Jos vadovas Airidas Karpavičius sakė, kad koncerto organizatoriai dėl kilusio skandalo patyrė nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius