Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

Spalvingas jaunųjų fotografų polėkis

Ketvirtadienį 16 val. Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus galerijoje vyks tradicinės uostamiesčio moksleivių fotografijų parodos „Polėkis 2010“ atidarymas.  
Evelinos Daugelaitės "Didelių smegenų miestas".
Evelinos Daugelaitės "Didelių smegenų miestas".
Temos: 2 Paroda Fotografija

Į parodos atranką 40 moksleivių pateikė 267 darbus. Dalyvių amžius nuo 10 iki 19 metų. Ekspozicijai fotografijas atrinko komisija, kurią sudarė LFS Klaipėdos skyriaus pirmininkas Darius Vaičekauskas, bei du skyriaus nariai fotomenininkai Remigijus Treigys ir Robertas Gabrys.

Jaunųjų fotografijos mylėtojų kūryba buvo vertinta dviejose amžiaus kategorijose: 10-13m.  ir 14-19m. Paroda LFS Klaipėdos skyriaus galerijoje vyksta jau nuo 1993 m.

Jos organizatorė, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro techninės kūrybos ir estetinio lavinimo skyriaus vedėja Vida Karlovienė sakė, kad pačios parodos istorija dar gilesnė, ją galima prisiminti vykstant dar septyniasdešimtaisiais. Parodoje dalyvauja aštuonių mokymo įstaigų auklėtiniai. Kai kurie ir ne pirmą kartą.
 
V. Karlovienė, peržiūrėjusi parodai teiktą pluoštą moksleivių siūlymų pastebėjo, kad jaunieji fotografijos mylėtojai nebijo eksperimentuoti, ieško įdomių kadrų, nors dažniausiai dirba savarankiškai.

Mieste nėra daug fotografijos meno būrelių, tad teorinių žinių tenka ieškotis patiems, o praktinius mėginimus diskutuoti kartu su draugais ar mokytojais. Tokia paroda – ne tik gera galimybė parodyti savo kūrybą platesnei auditorijai, bet ir sulaukti profesionalų pastabų.
 
Parodai pateiktos fotografijos daugiausiai spalvotos, netrūksta kompiuterinių manipuliacijų. Abstraktus parodos pavadinimas, „Polėkis“, atitinka temų įvairovę ekspozicijoje – nuo meditatyvių miesto apmąstymų, iki estetiškai maištingų portretų ar mistiškų natiurmortų bei pastorališkų gamtos vaizdelių.
  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius