Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28

Sparčiai augančiame Klaipėdos rajone iškils nauja mokykla

Per ateinančius trejus metus Klaipėdos rajone, Trušeliuose, iškils nauja mokykla-darželis, kur bus ugdoma beveik 800 Klaipėdos rajono vaikų, taip pat čia veiks biblioteka, gyventojams bus įrengtos erdvės kultūrai ir sportui. Šiandien Savivaldybės sklype, kur 2026 metais ir stovės naujasis daugiafunkcis centras, oficialiai paskelbta būsimų darbų pradžia.
Būsimos mokyklos Klaipėdos rajone vizualizacija
Būsimos mokyklos Klaipėdos rajone vizualizacija / Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Tai, kad šiandien jau galime spausti ranką privačiam investuotojui ir rangovams, kurie statys Sendvario daugiafunkcį centrą, – ilgo ir sunkaus visos mūsų Savivaldybės darbo rezultatas. Kadangi projektas įgyvendinamas viešos ir privačios partnerystės būdu, jėgas turėjo sutelkti įvairių sričių Administracijos specialistai, Centrinė projektų valdymo agentūra. Prie šio projekto dirbome daugiau nei 2 metus, todėl išties turime kuo džiaugtis, ką švęsti – Sendvario seniūnijoje turėsime naują modernią mokyklą-darželį, kur ugdysis 230 darželinukų ir 550 mokinių“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybei priklausančiame 3,7 ha žemės sklype Trušeliuose bus statomas apie 8 tūkst. kv. m pastatas, kuriame veiks 3 lopšelio, 6 ikimokyklinio ugdymo bei 3 priešmokyklinio ugdymo grupės, 8 pradinio ugdymo klasės, universali sporto salė, treniruoklių salė, kultūros salė su pagalbinėmis patalpomis, įrengtos bibliotekos patalpos.

Taip pat bus sukurta visa reikalinga lauko infrastruktūra su mini futbolo, rankinio aikštele, krepšinio ir tinklinio, lauko teniso ir padelio aikštelėmis, lengvosios atletikos užsiėmimams reikalinga infrastruktūra, lauko treniruokliais ir kt.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos rajono savivaldybė Trušeliuose, Klaipėdos rajone, Agilos įsigijo sklypą, kuriame bus statoma nauja mokykla.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos rajono savivaldybė Trušeliuose, Klaipėdos rajone, Agilos įsigijo sklypą, kuriame bus statoma nauja mokykla.

„Sutartį pasirašėme 15-ai metų. Per tris metus daugiafunkcis centras turės būti suprojektuotas ir pastatytas, o likusius 12 metų privačiam investuotojui, kuris ir pastatys mokyklą-darželį, mokėsime po daugiau nei 2 mln. eurų per metus. Tai visam rajonui svarbus projektas, kurio eigą nuo pat pradžios sekė Centrinės projektų valdymo agentūros specialistai, ačiū jiems už tai. Tikiuosi, kad visas procesas, kaip ir iki šiol, vyks sklandžiai, laiku ir po trejų metų susirinksime į daugiafunkcio centro atidarymą“, – sako Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Partnerystės sutartis sudaryta su specialiai šiam projektui sukurta įmone UAB „Sip 3“. Įstatinį kapitalą finansuoja „ORION Social Infrastructure Fund“, investicijas finansuos komercinis bankas. Generalinis rangovas – UAB „Infes“. Objekto priežiūros paslaugas (valymas, techninė, teritorijos priežiūra) vykdys UAB „Corpus A“.  

Suprasti akimirksniu

  • Naujasis daugiafunkcis centras atsieis apie 14min. eurų be PVM.
  • Preliminariai mokyklą planuojama pabaigti iki 2026-ųjų.
  • Klaipėdos rajono meras B.Markauskas vylėsi, kad mokykla ilgainiui galės tapti gimnazija.

Pasak investicijų valdymo įmonės UAB „Orion Asset Management“, valdančios „ORION Social Infrastructure Fund“ fondą, atstovą Mantą Skipitį, būsimas daugiafunkcis centras bus modernus bei atitiks ne tik darželinukų ar mokinių, bet ir bendruomenės lūkesčius, o atsinaujinančios energetikos integruoti sprendimai prisidės prie žymiai mažesnių išlaikymų sąnaudų ateityje.

„Projektas Sendvario daugiafunkcis centras visų pirma yra investicija į vaikų ir mūsų ateitį. Ši investicija yra nuoseklaus darbo rezultatas įgyvendinant „ORION Social Infrastructure Fund“ fondo strategiją plėtoti socialinės gerovės kūrimą derinant su ekonomine nauda. Mūsų visa komanda taip pat nori padėkoti visai Klaipėdos rajono savivaldybės vadovybei ir Administracijos komandai bei CPVA už labai profesionalų ir kokybišką bendradarbiavimą konkurso metu. Tikime, kad projekto įgyvendinimas vyks sklandžiai, pagal planą ir vaikai į naują darželį bei mokyklą galės eiti jau 2026 metais“, – sako Mantas Skipitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius