Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 18

Spaudimu „susibendrauti“ su kaliniais besiskundusi buvusi Lukiškių prižiūrėtoja planavo tuoktis su „agurkiniu“

Metų pradžioje jauna Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtoja Laura Kalinauskaitė tapo tikra žvaigžde, kai prabilo neva sulaukusi Kalėjimų departamento (KD) Imuniteto skyriaus pareigūnų siūlymų „susibendrauti“ su kaliniais. Ji tikina atsisakiusi tai daryti. Tuomet KD pateikė savo versiją: jokio spaudimo nebuvo, o prižiūrėtoja pati palaikė nederamus artimus santykius su nuteistaisiais. Kas šioje istorijoje sakė tiesą, liko neaišku, tačiau faktas tas, kad ketvirtadienį L.Kalinauskaitė Vilniaus pataisos namuose planavo sumainyti aukso žiedus su Agurkinių grupuotės nariu Dmitrijumi Romanovičiumi.
Iškilminga Lukiškių kalėjimo uždarymo ceremonija
Asociatyvi iliustracija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vilniaus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė 15min patvirtino, kad buvo įregistruotas prašymas ir paskirta santuokos data – liepos 18 dieną, 10 val. ryte aukso žiedus Vilniaus pataisos namuose planavo sumainyti L.Kalinauskaitė ir D.Romanovičius.

Visgi, pasiteiravus pačios L.Kalinauskaitės apie šią santuoką, ji tikino, kad jokių vestuvių nebuvo ir nebus.

„Nedrįskite išleisti melagingo straipsnio, – rašė ji ir dar kartą pridūrė, kad su tuo žmogumi nėra ir nebus jokios santuokos. – Manau, geriau gražiuoju susitariam.“

Informavus L.Kalinauskaitę, kad straipsnis bet kokiu atveju pasirodys, ji ėmė grasinti teismais, taip pat parašė laišką į 15min redakcijos elektroninį paštą.

„Sveiki, man rašė jūsų portalo žurnalistas Vytenis Miškinis, dėl vestuvių, kurios neįvyko. Kadangi, man su juo neina susitarti, kad neišleistų straipsnio, rašau jums. Prašau jūsų neišleisti straipsnio, nes tai yra mano privatus gyvenimas ir be mano sutikimo jūs viešinti negalite. Ačiū už supratingumą“, – parašė ji.

Išgarsėjo prabilusi apie pareigūnų spaudimą

L.Kalinauskaitė išgarsėjo šių metų sausio mėnesį, kai portalui delfi davė interviu apie neva patirtą spaudimą. Ji pasakojo, kad KD Imuniteto tarnyba jai liepė užmegzti romaną su žymiais nusikaltėliais, o ji tą padaryti atsisakė.

„Aš atėjau dirbti apsaugoje ir priežiūroje, nuteistuosius ir suimtuosius saugoti, o ne užsiimti kažkokiomis veiklomis kaip susibendravimai, kažkokie galbūt flirtavimai, vien tam, kad ištraukčiau informacijos“, – portalui delfi metų pradžioje sakė buvusi Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo Saugumo valdymo skyriaus jaunesnioji specialistė Laura Kalinauskaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prižiūrėtojo darbo stalas.
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prižiūrėtojo darbo stalas.

Vieša jos išpažintimi patikėjo net teisingumo ministras, pasakoti savo istoriją ją kvietė įvairios televizijos. Galiausiai, kilus skandalui, darbą mergina paliko.

Po kelių mėnesių tarnybinį patikrinimą atlikęs KD Imuniteto skyrius pateikė kitokią įvykių versiją.

„Tarnybinio patikrinimo metu surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad pataisos pareigūnė, pažeisdama draudimą palaikyti netarnybinius ryšius su suimtaisiais ir nuteistaisiais, 2018 metų birželio–gruodžio mėnesiais bendravo su suimtaisiais (vėliau nuteistaisiais), nuomojosi butą, priklausantį nuteistojo artimiesiems, taip pat nesiėmė priemonių užkirsti kelią nuteistųjų daromiems pažeidimams įkalinimo įstaigose.

Konstatuota, kad L.Kalinauskaitė pasikartojančiais tyčiniais ir aplaidžiais veiksmais (neveikimu) sulaužė 2018-06-14 duotą pataisos pareigūno priesaiką ir padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą, už kurį turėtų būti skiriama tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos. Tačiau šios nuobaudos pareigūnė išvengė, nes jos atžvilgiu pradėjus tyrimą, savo noru išėjo iš darbo“, – kovo mėnesį paskelbė Kalėjimų departamentas.

Išrinktasis – samdomas žudikas

Su L.Kalinauskaite ketvirtadienį planavęs susituokti nuteistasis – su „Agurkinių“ grupuote siejamas Dmitrijus Romanovičius. Pirmos instancijos teismas jam yra skyręs 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Jis pripažintas kaltu, nes už sutartą 10 tūkst. eurų atlygį prieš aštuonerius metus nušovė verslininką Vidmantą Sadauską, 2009 m. bandžiusį kandidatuoti Lietuvos prezidento rinkimuose.

2011 metų kovo 4-osios, penktadienio, rytą iš namų su paaugle dukterimi išėjęs V.Sadauskas įlipo į mikroautobuso „Volkswagen Transporter“ kabiną, užkūrė variklį ir įjungė valytuvus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Sadauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Sadauskas

Tuo metu pribėgęs vyras ėmė šaudyti iš pistoleto. V.Sadauskas sukniubo. Jo duktė, kuri buvo išsiruošusi į mokyklą, dar išjungė mašinos variklį.

Buvo paleisti mažiausiai septyni šūviai. Kelios kulkos pataikė V.Sadauskui į galvą ir krūtinę, todėl jis iškart mirė.

Incidentas įvyko katalikiškosios „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos prieigose, kur V.Sadauskas palikdavo savo mašiną. Keli į mokyklą einantys mažamečiai tapo kraupaus išpuolio liudininkais.

D.Romanovičius teisme prisipažino, kad į verslininką mirtinus šūvius paleido būtent jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius