-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 27

Specialiojo Kauno LEZ teritorijos plano patvirtinimas tebestringa

Ketvirtadienį posėdžiaudama Kauno rajono savivaldybės taryba nepatvirtino Kauno laisvos ekonominės zonos (LEZ) teritorijos specialiojo plano. Politikai vienbalsiai nutarė klausimą atidėti.
Stendas
Stendas / Miestai.net nuotr.

Specialusis LEZ teritorijos planas Kauno rajono politikų teismui buvo pateiktas dar liepą. Tačiau tuomet politikai jo nepatvirtino. Buvo nuspręsta kreiptis į Seimą ir Vyriausybę dėl išaiškinimo, kokiu teisės aktu reikėtų vadovautis ir kas – Kauno rajono savivaldybės taryba ar Kauno apskrities viršininkė – turėtų tvirtinti šį dokumentą.

Kadangi atsakymo iš aukščiausių šalies institucijų Kauno rajono savivaldybė dar negavo, liko neaišku, kas turėtų tvirtinti LEZ specialųjį planą. Todėl klausimas vėl atidėtas.

15min.lt primena, kad žemės savininkai prašo netvirtinti Kauno LEZ teritorijos specialiojo plano, kol sklypai suskaldyti gabaliukais – dalis jų patenka į LEZ teritoriją, dalis – ne. Jie yra kreipęsi į Lietuvos prezidentę, tačiau kol kas nesulaukė atsakymo.

Kauno rajono savivaldybės teigimu, specialusis planas nelems žemės išpirkimo kainos, nenumatys paskirtis ir būdo keitimo. Tačiau patvirtinus dokumentą bus galima pradėti pačią žemės išpirkimo procedūrą. Jei bus nuspręsta, kad specialųjį planą vis dėlto turi tvirtinti Kauno rajono savivaldybės taryba, jame bus įrašytos pastabos, ginančios žemės savininkų interesus. Sprendimas turėtų garantuoti, kas įsipareigoja mokėti už išperkamą žemę. Jame taip pat bus numatyta, kad detalieji planai nebus tvirtinami, kol nebus atsiskaityta su buvusiais žemės savininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius